Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

PALAMUTUN AĞIRLIĞI 1 KİLOYU GEÇTİ

PALAMUTUN AĞIRLIĞI 1 KİLOYU GEÇTİ
Balık tezgâhında palamut bolluğu yaşanırken, ağırlığı 1 kilonun üstüne çıkan palamutlar vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Bolu Pazarı’nda balık bolluğu yaşandı. Tezgâhları dolduran büyük palamutlar ve fiyatı geçen haftalara göre düşen hamsiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Balık tezgâhı önünde uzun kuyruklar oluştuğu görüldü. Pazarın fiyatı en düşük balığı kilosu 35 lira olan orta boy hamsi oldu.

“PALAMUTLAR BÜYÜDÜ, 1 KİLO 200 GRAM FALAN GELİYOR”

Balık ürünleri satıcı Hakan Yıldız, palamuttaki bolluğa dikkat çekerek, “Palamudu satıyoruz, iki aydır satıyoruz. Sona geldi artık ama devam ediyor. Palamutlar büyüdü, 1 kilo 200 gram falan geliyor tanesi. 60 liraya satıyoruz bu büyük balıkları. Sonlarına geldiğimiz için küçük balık yok, 30 liralık – 40 liralık kalmadı.  Bir boy ortaları var, 50 lira diyoruz. Balıkların kalitesi çok iyi ama yağlandı, kilo oturdu yerine toriğe yaklaştı” dedi.

“90 LİRAYA SATILAN HAMSİ BUGÜN 50 LİRAYA SATILIYOR”

Hamsinin de fiyatının düşüşte olduğunu ifade eden Yıldız, “Tezgâhlarda talep var, balıklar çok lezzetli. Bizde küçük balık yok, 1 kilonun üstü balıklar, normal. Hamsi keza düştü, 80-90 liraya satılan hamsi bugün 50 liraya satılıyor. Bir orta boy hamsi vardı, 50 liraya satılan, o 35 liraya satılıyor. Çinekop bağlığı 80 liraya düştü. Mezgit 50 lira. Şu anda fiyatlar iyi, bu hafta iyiyiz” ifadelerini kullandı.

“SEZON PALAMUT AÇISINDAN İYİYDİ”

Sezona ilişkin değerlendirme de yapan Yıldız, “1 ay falan daha devam ederse buna da şükür diyeceğiz. Sezon palamut açısından iyiydi. Bir de iyi gidiyor palamut, 1 hafta 10 gün olur olmaz bunun peşine çinekop, hamsi bir şeyler yaparsak sezonu tamamlayabilirsek birkaç ay daha iyi bir sezon diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Etiketler: bolu haberler