Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÖZEL ÖĞRENCİLER ENGELLİLER HAFTASINI KUTLADI

ÖZEL ÖĞRENCİLER ENGELLİLER HAFTASINI KUTLADI
Bolu'da, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla özel öğrenciler tarafından gösteri düzenlendi.


Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü çok amaçlı salonunda yapılan gösteri kapsamında Bolu Sarıcalar Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri tarafından etkinlik düzenlendi.

Ekinlikte bir konuşma yapan okul müdürü İsmail Karakurt, Türkiye'de ve Birleşmiş Milletler üyesi 156 ülkede 10-16 Mayıs'ın "Engelliler Haftası" olarak değerlendirildiğini ifade ederek, "Bizler de Sarıcalar Özel Eğitim Uygulama Okulu olarak özel öğrencilerimizin bir kez daha hatırlanması, toplumsal farkındalık düzeyinin artırılmasına bir nebze de olsa katkı sağlamak amacıyla özel öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle beraber hazırladığımız programı huzurlarınıza getiriyoruz. Programda her öğrencinin kendisine verilen görevi üstün bir başarı ve özveri ile yerine getirdiğini göreceksiniz. Sevgiyi göreceksiniz, azmi göreceksiniz, mutluluğu göreceksiniz” şeklinde konuştu.

Gösteriler boyunca asla hiçbir engel veya engelli görülmeyeceğini ifade eden Karakurt, "Çünkü biz, bütün engelin ruh ve düşüncede olduğunu biliyoruz. Dünyada görmek istemeyen göz kadar kör, duymak istemeyen kulak kadar sağır yoktur. Bütün insanlığa aynı göz ile bakabildiğimizde, hayatta özel insanlara yer vermenin onlara sunulmuş bir ikram değil de bir hak olduğunu kabul edip, toplumun her alnında değerli bir fert olduklarını hissedip, hissettirdiğimizde eğitim ve yaşam kalitemizde iyileştirmeler olacaktır. Özel çocuklarımızın gayret ve çabalarında tüm toplum olarak, onları cesaretlendirmeli ve başarabileceklerine inanmalarını sağlamalıyız." dedi.

Konuşmaların ardından, okulda görevli öğretmenler tarafından uzun zamandır hazırlanan öğrenciler, cici kızlar, Karadeniz halkoyunu, bardaklı ritim, aşık maşuk, Hababam sınıfı, ve tiktak gösterilerini salonu dolduran vatandaşların beğenisine sundu.

Etkinliğe, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Mansur Şen, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları İbrahim Kunuk ve Yasin Yeşil ile Şube Müdürleri Recai Yörük, Yücel Taşdemir ve Saniye Yurtsever, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Bekir Koçyiğit, okul öğretmenleri veliler ve vatandaşlar katıldı.