Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÖZEL KURUMLAR DENETİMDEN GEÇTİ

ÖZEL KURUMLAR DENETİMDEN GEÇTİ
Gerede İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçede bulunan özel öğretim kurumlarına koronavirüs önlemleri kapsamında denetim yapıldı. Denetimlerden başarı ile geçen kurumlar hazırlıklarına başladı.

Gerede İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı özel öğretim kurumlarının rehberlik ve denetimleri başladı. Gerede MEM bünyesinde oluşturulan komisyonlar tarafından gerçekleştirilen ziyaretlerde 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle açılan MTSK kursları, özel öğretim kursları hazırlıkları kontrol ediliyor.

Pandemiye yönelik İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları ve Bakanlık emirleri doğrultusunda öğrenci, kursiyer kabulü yapılmadan önce yapılan hazırlıklar değerlendirilirken, komisyonlar tarafından öğretim başladıktan sonra da denetimlerin sıklıkla devam edeceği ifade edildi.

Yapılan açıklamada kursların ateş ölçer, dezenfekte cihazı, kapaklı atık maske kovası, yedek maske, dezenfekte sıvıları, hastalığa yönelik uyarıcı afiş-broşürler bulundurmakla birlikte sınıflar sosyal mesafeye göre ayarlamak zorunda. Derslerin yapıldığı bölümler ile sosyal mesafeye göre düzenlenmiş ortak kullanım alanlarına ziyaretçilerin alınmayacağı kurumlarda, tüm çalışan ve öğrencilerin ateşleri ölçülerek kayıt altına alınacak. Sınıfların 1.5 metrelik mesafe kuralına göre düzenlendiği kurumlar, ders saatleri dışında gelen ziyaretçilerin de kayıtlarını tutacağı belirtildi.