Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÖZEL ÇOCUKLARA ÖZEL PROJE

ÖZEL ÇOCUKLARA ÖZEL PROJE
Bolu Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce 2019 yılında hazırlanan “Engelli Çocuklar için Oyun Terapisi” konulu proje Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca onaylandı. Proje kapsamında eğitim almak üzere yurtdışına gidecek olan heyet hazırlık toplantısı gerçekleştirdi.

Bolu Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit proje hakkında yapılan toplantıda açıklamalarda bulunarak; “Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca Erasmus+Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında 2019 yılı Teklif Çağrısı döneminde “Engelli Çocuklar İçin Oyun Terapisi” konulu projemiz kabul edilmiştir.

Projenin finansmanı Avrupa Komisyonu ve Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı(www.ua.gov.tr) tarafından sağlanmaktadır.

“OYUN TERAPİSİ ÖNEMLİ ROL OYNAMAKTADIR”

Bu projeyi yazmamızdaki en önemli neden Müdürlüğümüz tarafından verilen yerel eğitimlerde gördük ki, engelli ailelerinin ve engelli çocuklarla çalışan kişilerin en temel ihtiyacı engelli çocuklarla kurmakta zorlandıkları iletişimdir. Bu kapsamda engelli çocuklarla kurulan iletişimin geliştirilmesi, çocukların sorun ve ihtiyaçlarının daha iyi ifade edilmesinde.

Proje kapsamında 2-8 Şubat tarihleri arasında Barcelona’da konu ile ilgili yetişkin eğitimi vermede yetkin 10 personelimize kurs verilecek olup, kurs bittikten sonra ilimizde eğitim alan 10 personelimiz tarafından engelli ailelerine, Müdürlüğümüze bağlı engellilere yönelik hizmet veren Gündüzlü Bakım Merkezi hizmetlerinden yararlanan engelli ailelerine, engellilerle çalışan kamu kurum ve kuruluşlarındaki personellere, STK’lara il merkezinden başlamak üzere ilçe ve köylerde eğitim verilecektir. Bu proje ile hizmet kalitemizi daha arttıracak ve halkımıza hakkettiği en iyi hizmeti sunmuş olacağız” ifadelerini kullandı.