Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÖZEL ÇOCUKLAR SPOR MALZEMELERİYLE BULUŞTURULDU

ÖZEL ÇOCUKLAR SPOR MALZEMELERİYLE BULUŞTURULDU
Özel gereksinimli bireylerin kolaylıkla her çeşit spor imkanına erişebilmesi hedefiyle ‘Spor Aşkı Engel Tanımaz’ sloganı doğrultusunda ilimizde bulunan 3 özel eğitim uygulama okuluna 30 farklı malzemeden oluşan spor malzemesi dağıtıldı.

Haber: Burhan Yeşiltaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde ilimizde bulunan Özel Eğitim Kurumlarına spor malzemesi dağıtım töreni gerçekleştirildi. Emine Mehmet Baysal Özel Eğitim Uygulama Okulu, Sarıcalar Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Büyük Berk Özel Eğitim Meslek okuluna basketbol topu, voleybol direği, masa tenisi, bocce seti, sağlık topu, koşu bandı, yer minderi gibi farklı malzemeden oluşan spor malzemesi dağıtıldı.

Dağıtım törenine; Bolu Valisi Erkan Kılıç, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara, Bolu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemal Keskin, Bolu Sosyal Güvenlik Müdürü Mehmet Hanefi Taştan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Yardımcısı Ramazan Demir, sporcular, dezavantajlı bireyler ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan dağıtım töreninde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü folklor ekibi dans gösterisi sundu. Programın devamında ise, Bolu Gençlik Spor İl Müdürlüğü antrenörleri ve engelli bireyler arasında Golbol gösteri maçı oynandı.

“81 İLDE 27 BİN 259 SPOR MALZEMESİ DAĞITIMI DEVAM ETMEKTEDİR”

Düzenlenen dağıtım töreninde ilk olarak konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara, Türkiye’de toplam 27 bin 259 spor malzemesi dağıtımının devam ettiğini dile getirerek; “Cumhurbaşkanlığımız önderliğinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği ‘Spor Aşkı Engel Tanımaz’ projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 81 ildeki Özel Gereksinimli Eğitim Okulunda farklı branşlarda kullanılmak üzere 27 bin 259 spor malzemesi dağıtımı devam etmektedir. Böylece Hakkari’den, Edirne’ye, Artvin’den, Hatay’a 81 ildeki binlerce engelli öğrenci spor yapma imkanına kavuşacaktır. Farklı engel gruplarında özel olarak üretilmiş spor malzemeleri 3 okulumuzda bulunan engelli öğrencilerimizin istifadesine sunulmak üzere dağıtımı yapılacaktır” dedi.

“SPORUN BAŞARISININ YANINDA SAĞLIKLA İLGİLİ BİRÇOK İNSANA FAYDALI YÖNLERİ VARDIR”

Çilkara’nın ardından kürsüye çıkan Bolu Valisi Erkan Kılıç ise, sporun başarısının yanında sağlıkla ilgili de faydalı yönlerinin olduğunu dikkat çekerek; “Bolu’da yaklaşık 1 hafta önce göreve başladım. Bolu gerçekten cennet gibi bir yer. Doğası gerçekten harika. İnsanları aynı zamanda çok kültürlü, medeni. Burada çalışmaktan onur duyuyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Gençlik Spor Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımızın ortaklaşa yürüttüğü proje gerçekten sporumuza ayrı bir ivme kazandıracaktır. Bu desteği veren büyüklerimize şükranlarımı arz ediyorum. Özellikle son günlerde sporda ülkemizin yapmış olduğu atılımlar hem tesisleşme anlamında hem de sporcularımızın uluslararası alandaki başarıları gerçekten büyük memnuniyetle izliyoruz. En son tekvando takımımız, boks takımımız gerçekten göğsümüzü kabarttı. Bunlara hız kesmeden devam edeceğiz. Gençlerimizi ne kadar sporun içine dahil edersek, bu başarılarda daha da fazlalaşır. Sporun başarısının yanında sağlıkla ilgili birçok insana faydalı yönleri vardır” ifadelerine yer verdi.

“PROJENİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Vali Kılıç, hediye edilen spor malzemeleriyle engelli bireylerin spora daha iyi adapte olacağının altını çizerek; “Burada da engelli kardeşlerimiz var. Değerli aileler var. Onlara da burada hazırlamış olduğumuz hediyeleri takdim edeceğiz. Onlarında bu malzemelerle birlikte spora daha iyi adapte olacaklarını ve sporla haşir neşir olacaklarını belki ilerde farklı alanlarda ülkemizi uluslararası alanlarda temsil ederek çok önemli yerlerde olacaklarını düşünüyoruz. Projenin hayırlı olmasını diliyorum. Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum.

Bundan sonraki hayatınızda daha sağlıklı sporla birlikte sürdürmenizi temenni ediyorum” şeklinde konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından spor malzemelerinin Bolu Valisi Erkan Kılıç ve protokol üyeleri tarafından dağıtımı yapıldı. Program  toplu fotoğraf çekimiyle tören sona erdi.

Etiketler: bolu haberler