Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÖZDEMİR'DEN O HABERLERE BÜYÜK TEPKİ

ÖZDEMİR'DEN O HABERLERE BÜYÜK TEPKİ
Bolu Belediye Başkanlığı Sözcüsü Rasim Özdemir, İYİ Partili Mansur Şen’in yerine başkan yardımcılığı görevine CHP’li bir ismin atanmasının ardından ‘İttifakta rant çatlağı’ başlıklı haberde yer alan ifadelerin gerçeğini yansıtmadığını söyledi ve haberle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

Bolu Belediyesi Başkanlığı Sözcüsü ve Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, Bolu Belediyesinde geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Başkan Yardımcısı değişikliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gerçekleşen başkan yardımcılığı değişikliğinden sonra bazı yandaş medya tarafından itibar suikastına uğratıldıklarını belirten Özdemir, “Ne yazık ki İtibar suikastına uğratılmakta biz bunu izin vermeyeceğiz. Bu konu ile ilgili çıkan ister yerel basın olsun ister ulusal basın olsun belediye başkanımızın talimatıyla suç duyurusunda bulunacağız” ifadelerini kullandı.

31 Mart seçimlerinin ardından CHP'li Bolu Belediyesi'nde başkan yardımcılığı görevinde bulunan Mansur Şen, istifa etti. İstifanın ardından Başkan Özcan, İYİ Parti İl Yönetimi'ne, başka bir İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yılmaz'ı başkan yardımcılığı görevine getirmek istediğini söyledi. Ancak İYİ Parti İl Yönetimi, Başkan Özcan'ın teklifini kabul etmedi. İYİ Parti İl Yönetimi, başkan yardımcılığı görevine İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Hakan Alparslan'ın getirilmesini talep etti. İYİ Parti İl Yönetimi ile CHP'li Belediye Başkanı Tanju Özcan arasında anlaşmazlık yaşandı. İddiaya göre Özcan, "Başkan benim, kiminle çalışmak istersem onu atarım. Ahmet Yılmaz'ı kabul etmiyorsanız. Ben kendi partimden birini atayacağım" dedi. Ancak İYİ Parti İl yönetimi Ahmet Yılmaz'ın başkan yardımcısı yapılmasına karşı çıktı. Bunun üzerine Tanju Özcan, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Asuman Şentürk Tekin'i belediye başkan yardımcısı olarak atadı. Böylece Bolu Belediyesi'nde İYİ Partili başkan yardımcısı kalmamış oldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanlığı Sözcüsü Rasim Özdemir, “Son günlerde Belediye Başkanlığı yönetiminde yapılan değişikliğin ardından ne yazık ki bazı yandaş medya tarafından itibar suikastına uğratılmaya çalışılıyoruz. Bolu Belediyesi yeni yönetimi bugüne kadar hiçbir şekilde rant ile anılmamıştır, bugünden sonra da rant ile anılmayacaktır. Biz göreve gelirken bunun sözünü verdik. Bu sözümüzün arkasındayız. Bundan sonra da sözümüzün devamı olarak çalışmaya devam edeceğiz. Ne yazık ki bugün özellikle yandaş medya da Bolu Belediyesi karıştı, ittifakta rant çarkları şeklinde haberler yer aldı. Biz bu haberlere dönük suç duyurusunda bulunacağız. Bolu Belediye Başkanı Sayın Tanju Özcan beni telefonla aradı ve talimat verdi. Çünkü Bolu Belediyesi bugüne kadar rant ile çıkar ile yada israf ile anılmadı. Bugünden sonra da anılmayacak” dedi.

“ALINAN KARARLARDAKİ TEK İMZA MANSUR ŞEN’İNDİ”

Bolu Belediyesi’nde imar konuları ile ilgili alınan kararlarda Başkan Özcan tarafından Mansur Şen’e herhangi bir talimat verilmediğinin altını çizen Özdemir, “Bolu Belediye Başkanımız Tanju Özcan’ın yapılan seçimlerin ardından gelir gelmez ilk kararı; yıllardır dostluğu bulunan, siyaseten her ne kadar farklı partilerde olsa da abi – kardeş ilişkisi bulunan İYİ Partili Sayın Mansur Şen’i belediye başkan yardımcısı olarak atamasıydı. O günden bugüne kadar da en önemli müdürlüklerimizden bir tanesi olarak adlandırabileceğimiz İmar Müdürlüğümüzün başındaki tek isim; Sayın Mansur Şen’di. Yani haberde belirtildiği gibi herhangi bir imar konusuyla ilgili bugüne kadar ki tek yetkili Sayın Mansur Şen’di. Alınan kararlarda tek imzası bulanan kişi Mansur Şen’di. Sayın Belediye Başkanımızın İmar konularıyla ilgili ne komisyona ne Sayın Başkan Yardımcısı Mansur Şen’e yaptırımı ya da bu konularla ilgili bir talimatı olmamıştır. Olması da söz konusu değildir” diye konuştu.

“BİZ GELMEDEN ÖNCE İMAR MÜDÜRLÜĞÜ’NE PARMAK İZİ İLE GİRİLİYORDU”

Belediye Meclis Toplantılarında şaibeye yer verilmemesi adına toplantıları canlı yayınladıklarını belirten Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, “Zaten İmar Komisyonunda alınan kararların yüzde 95’i oy birliği ile Bolu Belediye Meclisi’nin gündemine geldi. Peki bu İmar Komisyonunda kimler yer alıyor? Bu komisyonda AK Partili Belediye Meclis üyeleri, Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis üyeleri ve Milliyetçi Hareket Partili Meclis üyeleri yer alıyor. Bizden önce bildiğiniz gibi Belediye toplantıları basına kapalıydı. Canlı olarak verilmiyordu. Biz göreve geldikten sonra ilk işlerimizden bir tanesi herhangi bir şaibeye bulaşılmasın, herhangi bir şaibeyle anılmasın diye, bütün toplantılarımızı bütün Türkiye’ye sosyal medya üzerinden canlı yayın yaparak açık hale getirdik. Bizden önceki yönetim ne yazık ki İmar Müdürlüğüne parmak izi ile girilen bir kapı mevcuttu. Bizi eleştirenler, imarla ilgili bize herhangi bir atıfta bulunmak isteyenler bunu da yazsınlar. Desinler ki bu yönetim gelmeden önce buraya sadece belirli kişiler girebiliyordu. Girebilen kişiler, kendilerine yakın müteahhitler, kendi yönetimlerine yakın emlakçıların girebildiği bir müdürlük vardı. Biz gelir gelmez, Belediye Başkanımızın talimatı ile yaptığımız konulardan bir tanesi de bu müdürlüğü Bolu halkına açmak oldu” ifadelerini kullandı.

“DENETİM KOMİSYONU BAŞKANINI MUHALEFETTEN SEÇTİK”

Özdemir, denetim komisyonunun başına özellikle muhalefet partili bir belediye meclis üyesi getirdiklerinin altını çizerek, “İYİ Partili Belediye Meclis üyelerimizin de, bugüne kadar aldığımız herhangi bir kararda, özellikle İmar’dan bahsedildiği için söylüyorum, İmar Komisyonu kararı ile ilgili herhangi bir şark kararı, çekimser kararı yoktur. Sayın Mansur Şen de buna dâhildir. Biz o kadar şeffafız ki Sayın Belediye Başkanımızın Belediye Başkanı olmadan önce seçim vaatlerinden bir tanesi Denetim Komisyonu Başkanını Herhangi bir şaibeyle anılmasın, bize herhangi bir çamur atılmasın diye muhalefetten seçeceğiz dedik. Gelir gelmez de yaptığımız konulardan bir tanesi de Denetim Komisyonu Başkanı, Ak Partili Belediye Meclis üyemiz Uğur Akbay tarafından göreve getirildi. Sayın Uğur Akbay Denetim Komisyonu Başkanı olarak, diğer birimlerimizde dâhil olmak üzere, yani Kültür, Sosyal İşler Müdürlüğümüzden tutunda Veteriner İşleri Müdürlüğümüze kadar bütün müdürlüklerimizin aldığı kararları tek tek inceledi. Bu incelediği müdürlükler arasında İmar Müdürlüğü de vardı. İmar Müdürlüğünde alınan kararları, yaptığı ve attığı bütün imzaları, bütün kararları tek tek inceledi. Muhalefet AK Partili Belediye Meclis üyemizin Uğur Akbay’ın başkanlığındaki Denetim Komisyonu, bugün medyada yer aldığı gibi herhangi bir şaibeye bulaşmış bir karar olduğuna dair en ufak eleştirisi, en ufak iması dahi bulunmadı” şeklinde konuştu.

“BU HABERE HERKES TEPKİ GÖSTERSİN İSTİYORUZ”

Özdemir, belediye meclis üyelerinin yapılan asılsız habere tepki göstermeleri gerektiğini vurgulayarak, “Biz bugün istiyoruz ki, “İttifakta Rant Çatlağı” başlığı atılan medyaya, AK Partili İmar Komisyonunda yer alan Belediye Meclis üyeleri ya da İyi Partili ve Milliyetçi Hareket Partili Belediye Meclis üyeleri buna tepki göstersin” dedi.

“GELDİĞİMİZ GÜNDEN BERİ MÜFETTİŞLER DENETLİYOR”

Göreve geldikleri günden beri müfettişlerce denetimlerin yapıldığını belirten Özdemir, incelemeler sonucunda en ufak uyarı ya da eleştiri ile karşılaşmadıklarını söyledi; “Arkadaşlar biz göreve geldiğimiz günden itibaren bizim beşinci katımız müfettişlere tahsis edildi. Biz geldiğimiz günden beri müfettişlerimiz tarafından denetleniyoruz. Bunda da kesinlikle bir eleştiride bulunmuyoruz. Biz memnuniyet duyuyoruz. Müfettişlerimize de bunu söyledik. Bizi ne kadar çok incelerlerse, bizi ne kadar çok denetlerlerse biz o kadar çok yanlış yapmayız dedik. Bolu Belediyesi’nde 45 gündür görev yapan bir müfettişimiz vardı. Bu müfettişimizde 18.12.2020 tarihinde ayrıldı. Bugüne kadar ne geçtiğimiz hafta ne de ondan önceki haftalarda müfettişlerin yaptığı incelemelerde İmar ile ilgili herhangi bir, bizi yazılı ya da sözlü olarak şu konu da yanlış yapmışsınız şeklinde en ufak bir ne eleştirisi ne de uyarısı söz konusu değildir.”

“MANSUR ŞEN İLE İMAR KONULARINDA GÖRÜŞ AYRILIĞI YAŞANMADI”

Mansur Şen de dahil olmak üzere tüm Belediye Meclis Üyelerinin imar kararları ile ilgili ret oyu vermediklerinin altını çizen Özdemir, “Değerli Belediye Meclis Üyemiz Mansur Şen ile 2 yıl birlikte görev yaptık. Neden bir görüş ayrılığı yaşadık? İmar Müdürlüğü ya da imar konuları ile ilgili herhangi bir görüş ayrılığı söz konusu bile değildir. İmar Müdürlüğü’nün başındaki tek isim, Sayın Mansur Şen ağabeyimizdi. Belediye Başkanımızın bu konularla ilgili “şunu böyle yapalım, bunu böyle yapalım” şeklinde talimatı ya da ricası yoktur. Belediye Meclisi’nde geçen kararların hiçbirinde, ne Mansur Şen’in ne de diğer İYİ Partili ve CHP’li meclis üyelerinin herhangi bir ret ya da çekimser oyu yoktur. Yalnızca bazı konularda AK Partili ya da MHP’li meclis üyelerinin çekimser ya da ret oyları vardır. Ancak bu oyların da bizim aldığımız kararla ilgili ranta yönelik herhangi bir eleştirileri ya da imaları yoktur. Yalnızca bazı kısımlar kafalarına yatmadığı için ret vermiş ya da çekimser kalmışlardır” ifadelerine yer verdi.

“AHMET YILMAZ’IN BAŞKAN YARDIMCISI OLMASINI İSTEMEDİLER”

Başkan Özcan’ın, Belediye başkan yardımcılığı görevine İYİ Partili Ahmet Yılmaz’ı getirmek istediğini ancak İYİ Partili yöneticilerin bunu izin vermediğini söyleyen Rasim Özdemir, “Sayın Mansur Şen ile Belediye Başkanımızın ilkesel anlamda bir anlaşmazlığı olmuştur. Yolların ayrılma noktasına geldikten sonra İYİ Partili yöneticilerle görüşülmüş ve Başkanımız Tanju Özcan, İYİ Parti Belediye Meclis Üyemiz ve aynı zamanda Meclis Başkan Vekilimiz Ahmet Yılmaz’ı Mansur Şen’den boşalan koltukta görmek istediğini, Sayın Ahmet Yılmaz ile daha uyumlu çalışabileceğini ve göreve getirmek istediğini söylemiştir. Ancak, maalesef İYİ Partili yöneticilerimiz Sayın Ahmet Yılmaz’ın belediye başkan yardımcısı olarak görev almasını istememişlerdir. Bundan sonraki süre içerisinde belediye işlerimiz ve İmar Müdürlüğü’nde evrakların birikmesi üzerine başkanımız, işlerin yürümesi adına İYİ Parti İl Başkanı bilgilendirilerek değerli bir diğer Belediye Meclis Üyemiz Asuman Şentürk Tekin’i, Sayın Mansur Şen’den boşalan koltuğa atamıştır” şeklinde konuştu.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Basında yer alan konu ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Özdemir, “Ne yazık ki, itibar suikastı yapılmaya çalışılmaktadır. Biz, buna izin vermeyeceğiz. Bundan sonra konu ile ilgili yerel ya da ulusal basında yer alacak ifadeler için Belediye Başkanımızın talimatıyla suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

“İYİ PARTİ İLE İPLERİ KOPARMAMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL”

İYİ Parti ile kurulan ittifakın devam ettiğini vurgulayan Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, “İYİ Parti ittifakı ile ipleri kopardığımızı belirten söylemler doğru değil. Belediye başkan yardımcılığı konusunda bir görüş ayrılığı yaşandı ancak böyle bir şey söz konusu değil. Siyasette bunlar her gün yaşanabilir. Başkanımız yarın tekrar kendileri ile bir araya gelerek şehrimizi için ne yapılması gerekiyorsa yapılır. Burada önemli olan partiler değil, şehrimizdir. Sayın başkanımız bu süreç öncesinde Meral Akşener’le de görüşmüştür. Sayın Akşener ile birlikte çalıştıkları dönem yakın bir dostlukları oluştu. Sık sık bir araya geliyorlar, görüşüyorlar. Bundan sonra da görüşmeye devam edecekler” sözlerine yer verdi.

Etiketler: bolu haberler