Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÖZCAN'IN YOL ARKADAŞI KONUŞTU

ÖZCAN'IN YOL ARKADAŞI KONUŞTU
Okumak için geldiği Bolu’da CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde Atatürkçü Düşünce Topluluğu başkanlığı yaptığı sırada yolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’la kesişen Ergin Yönet adeta Özcan’ın karar kutusu oldu. Özcan’ın milletvekilliği döneminde danışmanlığını yapan Yönet, Belediyede de Özcan’ın yanında.

Bolu Belediyesi Basın Müdürü olarak görev yapan Ergin Yönet başarılı çalışmaları ile dikkat çekerken işini samimiyetle yapmanın bu başarıdaki en büyük faktör olduğunu dile getirdi.

Yönet; ‘Reklam yapmıyoruz samimi davranıyoruz’

Bolu Belediyesi Basın Müdürü Ergin Yönet, Belediye basın birimi olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veirken, basın birimi olarak 2 yıl içerisinde büyük bir yol kat ettiklerini dile getirdi.

Reklam yapmadıklarını ve siyasi davranmadıklarını dile getiren Yönet; seçim öncesi kampanyasında olduğu gibi, seçim sonrası Belediyede de reklama kaçmadan samimi davranarak Bolu halkının gönlüne hitap ettiklerini belirtti.

Samimiyet başarıyı getirdi

Bolu Belediyesinin sosyal medyada ilgi görmesinde en büyük etkinin doğal davranmaları, yapmacıklığa yer vermemelerinden kaynaklandığını ifade eden Ergin Yönet, “Biz Tanju Özcan ile uzun zamandır birlikte çalışıyoruz. Seçim kampanyasını da birlikte yürüttük.  Bizler reklam filmlerinde herhangi bir oyuncuya yer vermedik. O süreç içerisinde her şey organikti.  Başkan halkla sürekli iç içeydi ve biz halkın doğal tepkilerini video kaydına aldık. Ve sosyal medya araçlarıyla bunu halka sunduk. Çok ciddi bir samimiyet vardı ortada, her şey doğaldı. Biz reklam yapmıyoruz, gerçek olan şeyi Bolu halkına sunuyoruz. Bunun sonucunda da Bolu halkının ilgisi ve beğenisiyle karşılaşıyoruz. Seçim öncesi yaptığımız kampanyanın devamını yapıyoruz.  Biz şimdi de etkinliklerimizde birebir olanı aktarıyoruz. İnorganik bir şey yok ortada” dedi.  

“Tanju Özcan’a gençlerin inanılmaz bir sempatisi var”

Sosyal medyada gençlere yönelik faaliyetlerde bulunduklarını söyleyen Yönet, “Biz sosyal medyada içerikleri biraz eğlenceli sunuyoruz aslında. Biraz daha renkli bir şekilde sunmaya çalışıyoruz. Ve her kesime, her yaştan insanın dikkatini çekmeye çalışıyoruz. Tanju Özcan’a gençlerin inanılmaz bir sempatisi var. Biz Twitter ve Instagramı da aktif bir hale getirdik. Ben göreve geldiğimde Belediye’nin Instagram takipçi sayısı 365 civarıydı. Bugün bu sayı 20 binlere geldi. Eskiden Belediyeler gençlerin ilgisini çekmiyordu. Günümüzde Belediye başkanları farklı bir algıya büründü. Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Tanju Özcan çok popüler Belediye Başkanları. Ve sosyal medyayı çok fazla kullanan gençlerin de onlara ilgisi çok arttı. Biz de doğal olarak sosyal medyayı çok ön planda tuttuk ve onların da dikkatini çekecek şekilde içerikler hazırladık. Mesela bir asfalt videosunu gençler neden izler? Bu konuda başarılı olduğumuzu da düşünüyorum” ifadelerini kullandı.  

“Kaderimdeki şehir sanki Bolu’ydu”

Bolu’nun kendisi için ayrı bir yeri olduğunu, Bolu’da yaşamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Yönet, “Ben Bolu’ya geldiğimde 17 yaşındaydım. Doğduğum yerden çok Bolu’da zaman geçirdim. Bolu’nun kökezini içitim. Kökezinden içenler burada kalır diyorlar. Benim tüm arkadaşlarım Boluluydu. Ben Bolulularla daha fazla vakit geçirdim.  Sanki burada yaşayacağımı hissetmiş gibi, kaderimdeki şehir burasıymış gibi. Ben buraya öğrenci olarak geldim ama standart bir öğrenci olarak yaşamadım. Daha Gençlik Kolları dönemimde Bolu için projeler üretmeye başlamıştım. Öğrenci olduğum zaman Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kollarında kısa bir süre başkanlık yapmıştım. Sonra Bolu’dan ayrılıp tekrar Bolu’da çalışmaya başladım. Milletvekili Tanju Özcan’ın Bolu’daki danışmanlığını yaptım. Ve Bolu ile bir bağım oluştu. 17 yaşından beri Bolu ile bir bağım var. O bağ hiç kopmadı. Belki de kader beni tekrar buraya gönderdi. Bolu’da olmaktan mutluyum. Çocuğum Bolu’da doğacak, bunun için de çok mutluyum” cümlelerine yer verdi.

“Tanju Özcan Belediye Başkanı olduğu zaman daha mutlu”

Milletvekili Tanju Özcan’dan ziyade Belediye Başkanı Tanju Özcan ile birlikte çalışmayı tercih ettiğini belirten Yönet; ‘Tanju Özcan çok aktif ve yerinde hiç duramayan bir insan. Milletvekili olduğu dönemde çok şey yapmak istedi. Ama bunlar soyut şeyler oldu. Bolu’yu bir marka şehri haline getirmek için hayalleri vardı. Şimdi de düşüncelerini artık uygulamaya koyuyor. Tanju Özcan Belediye Başkanı olduğu zaman daha mutlu. O mutlu olunca onun mutluluğu bize de yansıyor. Tanju Özcan ile çalışmak çok zor ama çok keyifli. Bir dakikasını bile boş geçirmiyor. Milletvekili danışmanlığı dönemimde İsmail Özgüneylioğlu’nun da benim de telefonlarımızın kapalı olması yasaktı. Böyle bir lüksümüz yoktu. Gece saat 01:00’de de Bolu’dan bizi arayıp, dileklerini kolay bir şekilde bize iletebiliyordu herkes. Ben buna çok şaşırıyordum. Diğer danışmanlar, saat 17:00’den itibaren telefonla bağını kopartırdı. Kim ararsa arasın bakmazlardı. Tanju Özcan kendi çalışma stratejisini bize de sirayet ettirdi. Şimdi de yoğun bir tempoda çalışıyoruz” dedi. (Bolu Havadis)