Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÖZCAN’DAN FAİZ İNDİRİMİ YORUMU

ÖZCAN’DAN FAİZ İNDİRİMİ YORUMU
Merkez Bankası’nın faiz indirimini esprili bir dille yorumlayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Cumhurbaşkanı sana talimat veriyor faizi düşür diye sen hala bir puanlık faiz düşüşleriyle günü kurtarmaya çalışıyorsun” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Merkez Bankası tarafından alınan 100 baz puanlık faiz indirimine ilişkin sosyal medya hesabından videolu bir mesaj yayımladı. Özcan paylaşımında konuyu esprili bir dille yorumladı.

“SEN KENDİNİ BAĞIMSIZ FALAN MI ZANNEDİYORSUN”

Merkez Bankası Başkanı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı geldiğine vurgu yapan Başkan Özcan,  “Merkez Bankası Başkanımız yine bizi şaşırtmaya devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın açık talimatına rağmen, yine bir puanlık sembolik bir faiz indirimi yapmış. Ya sen dalga mı geçiyorsun bu ülkeyle, Sayın Merkez Bankası Başkanı. Sen kendini bağımsız falan mı zannediyorsun? Bu ülkenin Cumhurbaşkanı sana talimat veriyor faizi düşür diye sen hala bir puanlık faiz düşüşleriyle günü kurtarmaya çalışıyorsun. Bu böyle olmaz” dedi.

“DOLAR’DAN BİR ‘0’ ATIN”

Gelişmeleri esprili bir şekilde yorumlayan Özcan, “Enflasyon sonuçtur. O yüzde adam gibi faiz düşüşü bekliyoruz. Zaten benim inancıma göre faiz külliyen haram. Kur’an Kerim’de Allah’ü Teâla faizi haram kılmış, düşür faizi sıfıra, faiz olmasın. He Dolar yükselir endişen mi var? Size bir önerim var. Zamanında TL’den altı ‘0’ attınız. Cesur olun, bu sefer de Dolar’dan bir ‘0’ atın. TL, Dolar karşısında bir günde yüzde 90 değer kazansın, sen de bu ülkenin kahraman merkez bankası başkanı olarak dolaş (!)” ifadelerini kullandı.