Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÖZCAN’DAN DİYANET’İN ‘FİYAT’ FETVASINA TEPKİ

ÖZCAN’DAN DİYANET’İN ‘FİYAT’ FETVASINA TEPKİ
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun fiyatı belirleyenin Allah olduğunu söylemesi tartışmalara neden olurken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da tepki gösterdi. Özcan; “Sanırım Türklerin inandığı Yaradan ile sizinkisi aynı değil… Siz işinize gelene inanıyorsunuz, biz Allah’a” dedi.

Haber: Aslı Akış

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu, fiyat artışlarının yaşandığı süreçte, “Ticarette kâr haddi var mı” sorusuna cevap olarak verdiği fetvayı paylaştı. Paylaşımda, “Fiyatları tayin eden, darlık ve bolluk veren Allah’tır” hadisine işaret edilmesi dikkat çekti. Açıklama kamuoyunun da gündemine oturdu.

“Hükümet sözcülüğüne soyunan diyanet…”

Açıklamaya sosyal medya hesabından esip gürleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; ”Hükümet sözcülüğüne soyunan Diyanet: “Fiyatları tayin eden Allah’tır” demiş! Koskoca Yaradan akaryakıt, elektrik, kira fiyatlarını sadece Türklere mi yüksek tutuyor... Sanırım Türklerin inandığı Yaradan ile sizinkisi aynı değil. Siz işinize gelene inanıyorsunuz, biz Allah’a” ifadelerine yer verdi.

Etiketler: bolu haberler