Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÖZCAN, TÜRKİYE’DE 2.SIRADA

ÖZCAN, TÜRKİYE’DE 2.SIRADA
Türkiye’nin en büyük ve güvenilir anket firmalarından biri olan SONAR tarafından yapılan Korona döneminde en başarılı belediye başkanları anketinde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yüzde 65,6 oy oranıyla Türkiye 2’ncisi oldu.


Ankette belediyelerin özellikle ‘’Koronavirüs’’ dönemindeki hizmetlerini kapsayan başarı oranları yer almakla beraber, alınan yanıtların, vatandaşların Koronavirüs dönemi hizmetleriyle ilgili görüşlerinin yanı sıra, kendi belediye başkanlarıyla ilgili genel imajlarını da içerdiği gözlendi.

Çalışmalarda, Büyükşehir olmayan illerin Belediye Başkanları kendi seçmenleri nezdinde sorgulandı. Ayrıca İstanbul hariç diğer Büyükşehirlerin ilçe Belediye Başkanları da yine kendi seçmenleri nezdinde sorgulandı.

Aldığı oran ile ilk 15`e ve 10`a giren Belediye Başkan`ları saptanarak sıralamalar oluşturuldu.

ARAŞTIRMANIN YAPISI

Araştırma; Temmuz ve Ağustos aylarında, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine dayanarak 51 ilde ve İstanbul dışında kalan Büyükşehirlerin 137 ilçesinde gerçekleştirildi.

Anketler, büyükşehir olmayan illerde ve Büyükşehirlerin ilçelerinde, farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişiler ile gerçekleştirildi. İl ve ilçelerde farklı yerleşim coğrafyası kotaları uygulandı. Yaş ve cinsiyet kotaları da yine TÜİK’in önceden saptadığı veriler baz alınarak uygulandı.

Araştırmanın iller bazında hata payı %95 güvenlik sınırı içinde 2.9% ve ilçeler bazında 2.7% olduğu bildirildi.

TANJU ÖZCAN 2. OLDU

İller bazında açıklanan anket sonuçlarına göre yüzde 66 oy oranıyla Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin birinci, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yüzde 65,6 oy oranıyla ikinci, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’de yüzde 62,2 oy oranıyla üçüncü oldu.