Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÖZCAN, ÇINAR’DAN ŞİKAYETÇİ OLDU İSTİFAYA DAVET EDECEK

ÖZCAN, ÇINAR’DAN ŞİKAYETÇİ OLDU İSTİFAYA DAVET EDECEK
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kendisine su şişesi fırlatan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar hakkında, “Kamu görevlisine hakaret, saldırmak, görevi sırasında hakarete maruz bırakmak” suçlamalarıyla, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduğunu söyledi.

Bolu Belediyesinde yapılan olağanüstü meclis toplantısında, depremzedelere yardım konusu görüşüldüğü sırada AK Parti grubu ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan arasında tartışma yaşandı. Tartışma sırasında, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar, Özcan’a “Pislik” diyerek, su şişesi fırlattı.

Yaşananlar sonrası deprem bölgesine giden ve oradaki çalışmalara katılan Özcan, Bolu’ya dönüşünün ardından basın açıklaması düzenledi. Özcan, avukatı aracılığıyla Hacer Çınar hakkında şikayetçi olduğunu söyledi.

Savcılığa başvurduklarını belirten Özcan, "Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar'ın bu yaptığı affedilebilir gibi bir şey değil. Avukatım aracılığıyla 'kamu görevlisine hakaret, saldırmak, görevi sırasında hakarete maruz bırakmak' gibi suçlamalarla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdum. İnşallah yargı hızlı bir şekilde örnek olması açısından hızlı bir karar verir" dedi.

İstifa için çağrıda bulunacağını da aktaran Özcan, “Üstelik o atılan maddeleri, yapılan hakareti şahsıma algılamıyorum. Ben seçilmiş Bolu belediye başkanıyım. Bolu halkının iradesine yapılmıştır her şeyden önce. O yüzden herkes diline, üslubuna dikkat etsin, özellikle kadınlar. Yeri gelince 'Biz anneyiz' demeyi biliyorsun. Bir anneye yakışıyor mu bu sözler? O yüzden belediye meclis toplantısı olacak çarşamba günü Hacer Çınar'ı önce özür dilemeye davet edeceğim, sonra da istifa etmeye davet edeceğim. Çünkü onun gibi insanlar, bu görevlere maalesef bu dilleriyle layık değiller" ifadelerini kullandı.

Etiketler: bolu haberler