Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÖZCAN ATEŞ PÜSKÜRDÜ

ÖZCAN ATEŞ PÜSKÜRDÜ
Bolu Belediye Meclisi Kasım Ayı toplantısında, Türkiye’nin ilk yerli ve milli aracı olan TOGG’u tebrik eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto ettiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile 29 Ekim 2022 tarihinde Bursa’nın Gemlik ilçesinde TOGG Üretim Fabrikası’nın açılışı gerçekleştirildi. Yüzlerce davetlinin katıldığı programa, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan davet edilmedi. Özcan, davet edilmemesine tepki gösterdi.

 “YERLİ DİYELİM DE BENCE MİLLİ DEMEYELİM”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan üretime başlayan TOGG ile ilgili ,“Bayramda milli ve yerli aracımız TOGG üretime girdi. Ben kutluyorum Geç kalmış bir adım ama Türkiye açısından olumlu bir adım. Bir an önce de araçların yaygın bir şeklide piyasada görmek istiyorum. Bolu Belediyesi olarak da ilk talep sahiplerinden biri de biz olacağız. Güzel bir araç da benim merak ettiğim şu: Şimdi araç yerli ve milli diyoruz ya şimdi aracın motoru BOSH Alman markası, bataryası Çin malı, entegrasyonu Alman, Şasesi İngiliz, tasarım İtalyan, Boya ithal, robotlar ithal. Bir tek aracı fabrikada çalışan işçiler yerli. Şimdi TOGG düşünebilse kendinin ne kadar yerli ve milli hisseder diye düşünüyorum. Arkadaşlar bakın 2 yabancı ana-babadan. O kadar Suriyeliye vatandaşlık vereceğimize TOGG’a vatandaşlık verelim de kendini yerli ve mili hissetsin. Araç güzel bir araç, güzel montaj yapılıyor onu da kabul ediyorum ama montajı yapan robotlar bile ithal. Şimdi boya ithal tekrar söylüyorum, motor ithal, akü ithal, Muharrem İnce’nin sevdiğim bir sözü var, ‘İnek ithal ise, saman ithal ise, ayran nasıl milli oluyor’ yerli diyelim de Türkiye de üretiliyor, bence milli demeyelim.” ifadelerini kullandı.

“YERLİ ARAÇ ÜRETİYORSAK BATARYASINI KENDİMİZ ÜRETMEMİZ LAZIM”

Başkan Özcan TOGG’un güzel bir adım olduğunu belirterek, “Aranızda benim kadar yerli ve milli olan var mı? Şimdi bak yaramı deştin. Orada çalışan arkadaşlarla ben de kucaklaşmak isterdim, tebrik etmek isterdim. En azından güzel bir adım dedim, sadece eleştirilerimi söyledim. Dedim ki biz yerli araç üretiyorsak bataryasını kendimiz üretmemiz lazım, motorunu kendimiz üretmemiz lazım, boyasını ithal etmememiz lazım. Elbette yazılımı ben ithal demedim dikkat edersiniz. Yazılım önemli mi, önemli. Çok değerli mühendislerimiz çalışıyor mu orada, çalışıyor.” şeklinde konuştu.

REKTÖR HOCA DAVETLİ DE BOLU VALİSİ NİYE DEĞİL?

TOGG fabrikasının açılışına davet edilmediği için sitem eden Başkan Özcan,“O gün bayram töreninde Rektör Hoca kalktı bir yere gitti Uğur Bey fark ettiniz mi? Nereye gitti Rektör Hoca? TOGG fabrikasının açılışına gitti. Ya bir şey söyleyeceğim de yani davet bekledim ya. Bay Kemal’i bile davet etti Sayın Erdoğan. Şu kardeşini niye davet etmiyorsun? Hem yerli ve milli insanlar lazım bana diyorsun hem de yerli ve milli insanları davet etmiyorsun öyle şey olur mu ya çok alındım camiinin açılışına Sayın Cumhurbaşkanı’nı davet edecektim, etmiyorum ben de. Protesto ediyorum. Sen hiçbir konuda anlaşamadığın, Bay Kemal dediğin, Sayın Kılıçdaroğlu’nu davet edeceksin, beni davet etmeyeceksin, ayıp ya! Bolu Valisi neden davetli değil? Rektör Hoca davetli de Bolu Valisi niye değil?” dedi.