Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

OTOBÜSLERDE ÖĞRENCİLERE İNDİRİM GÜNDEME GELDİ

OTOBÜSLERDE ÖĞRENCİLERE İNDİRİM GÜNDEME GELDİ
Bolu Belediyesi Ocak Ayı 1. Oturumunda, AK Parti ve MHP’li belediye meclis üyelerinin verdiği yazılı önerge ile öğrenciler için otobüs bileti fiyatlarının indirilmesi teklif edildi.

Meclis üyelerince görüşülen indirim teklifi incelenmek üzere Plan Bütçe ve Çeşitli İşler Komisyonuna havale edildi.

Bolu Belediye Meclisi Ocak Ayı 1. Oturumunda öğrenciler için otobüs bilet fiyatlarında indirim yapılması gündeme geldi. Meclis toplantısının başında AK Parti ve MHP’li meclis üyeler tarafından belediye başkanlığına konu ile ilgili yazılı bir önerge sunuldu. Meclis üyelerince verilen oylarla indirim teklifi görüşülmek üzere gündeme alındı.

İndirim teklifi ile ilgili açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Bazı iller öğrenci biletlerinde ciddi indirim yaptı. Şimdi arkadaşlar, bu işin doğrusunu bilelim. 110 tane otobüsün hiçbiri Bolu Belediyesi’nin değil. Beş yıl önce Bolu Belediyesi, özel halk otobüsü işine girmiş. Şu anda hatlar Bolu Belediyesi’nin, otobüsler değil. Geçmişte, Sayın Burak Balaban’ın da meclis üyesi olduğu dönemde yapılan ihaleye bir baksınlar. Otobüsler senin değil. Kafana göre iş yapamıyorsun. Öyle imtiyazlı bir sözleşme imzalanmış ki, dolayısı ile sizin her yıl otomatik olarak çok büyük zamlar yapmanız lazım. Hukuki mücadeleyi de göze alarak bu zamları yüzde 5’te tuttuk. Dolayısı ile öğrenci arkadaşlarımızı da duyuru ile bunu anlattık. Bizleri anladıklarını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Konu meclisin oyuna sunuldu. Önergede oran belirtilmediği için madde zorunlu olarak komisyonlara sevk edildi. Meclis gündemine giren önergenin Plan ve Bütçe ile Çeşitli İşler Komisyonu’na sevk edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Komisyonların yapacağı araştırmaların ardından önümüzdeki oturumda gerçekleşecek oylama sonrası, öğrencilerin otobüs biletleri fiyatlarına indirim gelip gelmeyeceği belli olacak.

Etiketler: bolu haberler