Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

OTOBÜS KAZALARI SONRASI DENETİMLER ARTTI

OTOBÜS KAZALARI SONRASI DENETİMLER ARTTI
Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ilimizde otobüs kazası yaşanmaması için sürücü ve yolculara yönelik denetim yaptı. Ekipler, şehirlerarası otobüs sürücülerine emniyet kemeri ve maske kullanımı konusunda uyarılarda bulunduktan sonra evraklarını inceledi.

Haber: Aslı Akış

Türkiye'de son günlerde yaşanan otobüs kazalarının ardından Bolu’da şehirler arası seyahat eden otobüsler, sıkı denetime tabi tutuldu. Trafik Tescil ve Denetleme Şubesinde görevli polis memuru Orhan Sağlam, sürücülerden yolcuları emniyet kemeri takmaları konusunda uyarmalarını istedi. Sürücüleri de uykusuz, yorgun ve alkollü şekilde yola çıkmamalarını istedi.

“KEMERİ CEZA YEMEMEK İÇİN DEĞİL CANINIZI KORUMAK İÇİN TAKIN”

Trafik Tescil ve Denetleme Şubesinde görevli polis memuru Orhan Sağlam yolcu otobüsünde seyahat eden yolculara yönelik bilgilendirmede bulunarak; “Son zamanlarda biliyorsunuz ülkemizde yaz dönemi tatil süreci başlayınca otobüs seferleri arttı. Bununla birlikte son zamanlarda otobüs kazalarımız da arttı. Bunun için bir bilgilendirmeye başladık.

Bir kaza olduğu anda başımıza herhangi bir sıkıntının gelmemesi için yolcularımızın emniyet kemerlerini düzgün bir şekilde takmalarını istiyoruz. Kaza meydana geldiği anda koltuğa sabit bir şekilde oturulması gerekiyor. Çünkü araba kaza yaptığında yan yatıyor, takla atabiliyor… Bu tür durumlarda sizlerin öne fırlamamanız ya da camlardan dışarıya çıkmamanız lazım. Dışarıya fırlamanız durumunda ölüm ya da yaralanmalar olabilir. Bunlar yirmi kat daha artabiliyor dışarı fırlama durumunda. Ama koltukta sabit bir şekilde oturabiliyorsunuz ki çok şanslısınız bu konuda. Yani emniyet kemeri sizi hayata bağlayacak. Kendimizi, canımızı seviyoruz. Canımızı sevdiğimiz için de kemeri ceza yememek için değil kendi canınızı korumak için takmanız gerekiyor. Bununla birlikte yolculuk esnasında sürücümüzün dikkatini hiçbir şekilde dağıtmayacağız, temasta bulunmayacağız” şeklinde konuştu.

“SEYAHAT ESANSINDA TELEFONLA KONUŞMAYINIZ”

Otobüs şoförüne de uyarıda bulunan Sağlam, “Yolda seyahat esnasında telefonla konuşmaması gerekiyor. Yol esnasında hiçbir şekilde telefon kullanılmaması gerekiyor. Çok mecbur kaldığımız durumlarda arabayı uygun bir yere çekip, o şekilde telefon görüşmesi yapılabilir.” ifadelerini kullandı.  

Kentte yolcu otobüslerine yönelik denetimlerin süreceği öğrenildi.

Etiketler: bolu haberler