Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

OTEL TALEPLERİ KONUT TALEPLERİNİN ÖNÜNE GEÇTİ

OTEL TALEPLERİ KONUT TALEPLERİNİN ÖNÜNE GEÇTİ
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Boludabolu’ya konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlık makamında Boludabolu muhabirlerinin sorularını yanıtladı. –Uzun yıllar Milletvekilliği yaptınız. Belediye başkanlığı görevinize alışabildiniz mi? - Bolu halkının sizden büyük beklentileri var. Tecrübelerinize dayanarak bu beklentileri karşılayabileceğinizi düşünüyor musunuz? -5 yıl sonra Bolulular nasıl bir şehirde yaşayacak? - Öğrenciler için çalışmalarınız var mı? Sorularını cevaplandırdı.
Haber: Feyza ACAR

“BELEDİYECİLİĞE YABANCI DEĞİLİM”

Alıştım tabii belediyeciliğe yabancı değildim. Daha önce Belediye Meclis üyeliği yapmıştım. Nasıl bir iş olduğunu biliyordum. Adapte oldum mu? Oldum, severek yapıyorum. Sabahları büyük bir heyecanla gelerek haftada yedi gün olmak üzere geç saatlere kadar da çalışıyorum.

 “ÖNEMLİ OLAN VATANDAŞIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRABİLMEK”

Biz buna talip olduk. Beklentileri önemli ölçüde karşılayacağız. Bir belediye başkanının işi hiç bir zaman bitmez. Şehir yaşayan bir varlık gibidir, biz de bu şehrin bütün sorunlarını çözmeliyiz. Zaman geçtikçe ihtiyaçlar artıyor ve bu ihtiyaçların öncelik sıraları bulunmakta. Örnek vermek gerekirse, sonradan mahalle olan yerlere bugün itibariyle doğal gaz bağlanması konuşuluyor. Bunları hızlı bir şekilde çözüyoruz. Bundan 5 yıl sonra bu konuyu konuşmuyor olacağız ve başka konular gündeme gelecek. İnsanlar nasıl kıyafet alınca ömür boyu giyemiyor, kilo alıyor, veriyor, eskiyor, modası geçiyor. Bu, şehirlerde de böyledir. Sorunlar her zaman devam eder ama önemli olan vatandaşın hayatını kolaylaştırabilmek.

 “OTEL TALEPLERİ KONUT TALEPLERİNİN ÖNÜNE GEÇTİ”

Bolu daha gelişmiş, daha modern, insanların daha özgür olduğu, yeşil alanların arttığı, şehrin daha ışıl ışıl ve canlı olduğu bir şehir olacak. Turizm konusunda çok ciddi adımlar atıyoruz. Bolu, turizm noktasında çok hızlı değişecek. Otel talepleri konut taleplerinin önüne geçti. Önümüzdeki yıllarda ciddi miktarda otel yapılacak. Bunlar bir öngörünün sonucudur. Otel yatırımcıları önümüzdeki yıllarda Bolu’ya daha çok turist geleceğini öngörerek otel yatırımlarını hızlandırıyorlar. Zannediyorum ki önümüzdeki yıl, Bolu Merkez’de 5 yeni otel daha tamamlanmış olacak.

 “ÖĞRENCİLERİMİZİN BOLU’DAN MUTLU AYRILMASINI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Öğrencilerimizin Bolu’dan daha mutlu ayrılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Onlara sözler vermiştik. Bolu, kültürel faaliyetlerin ve konserlerin arttığı sosyal bir şehir olacak. Bunları adım adım yerine getirmeye çalışıyoruz. Ama tabii öğrencimizin de şehir hayatına daha çok katılması gerekiyor. Eskişehir gibi bu konuyu çözen şehirler var. Öğrencilerin mutlu ayrıldığı şehirlendendir. Orada neler yapılıyor takip ediyoruz ve bu işe kafa yoruyoruz.

“SÖZLEŞMENİN ÖNÜNE GEÇEBİLMEM ÇOK KOLAY OLMUYOR”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, otobüs ücretleriyle ilgili olarak; “Emsal olarak verilen yerlerde otobüsler belediyenindir. Burada 10 yıllık bir süreyle özelleştirilmiş. Dolayısıyla kendi otobüsümüz olsaydı ki 5 yıl önceye kadar otobüsler burada belediyenindi. Zarar etmesini göze alarak "Ben, kamu kurumuyum zarar edebilirim diyerek öğrencilere katkı sunmak için yapabilirim." diyebiliyorduk. Fakat özelleştirilince özelleştirme şartlarına uygun bir sözleşme yapılmış. Benim bu sözleşmenin önüne geçebilmem çok kolay olmuyor.” şeklinde konuştu.