Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

OSMANLI MUTFAĞI YEMEK YARIŞMASI’NDA ÖDÜLLER VERİLDİ

OSMANLI MUTFAĞI YEMEK YARIŞMASI’NDA ÖDÜLLER VERİLDİ
İmparatorluk Mirası Osmanlı Mutfağı Yemek Yarışması’nda dereceye giren ekiplere, ödülleri törenle verildi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, “İmparatorluk Mirası Osmanlı Mutfağı Yemek Yarışması”, İzzet Baysal Abant Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. Yarışmada 43 ilden 57 okul, 4’er kişilik ekiplerle en güzel yemeği yapmak için yarıştı.

Yoğun tempoyla geçen yarışmada dereceye giren ekiplere ödülleri, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara’nın katıldığı ödül töreninde verildi.

Törende bir teşekkür konuşması yapan İl Müdürü Sarıcı, “Türkiye’mizin değişik illerinden tabiatın kalbi Bolu’muza hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Böyle bir etkinlikte bizi yalnız bırakmayan sayın Rektörümüze, hocalarımıza müteşekkiriz. Sizlere de Bolu’muza geldiğiniz için müteşekkiriz. Bizlerden şehirlerimize, ilçelerinize, müdürlerinize, okullardaki arkadaşlarınıza kucak dolusu selamlar. İnşallah bu bir başlangıç oldu, devamı da katlanarak, büyüyerek inşallah gelecektir. Başka organizasyonlarda birlikte olmayı temenni ediyoruz ve çok değerli şeflerimize her organizasyonumuzda bizi yalnız bırakmadıklarından dolayı, emeklerinden dolayı da ayrıca çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışmada hazırlanan yemekler, Osmanlı motifleri ile hazırlanan sofralarda katılımcılara sergilendi.

 

Etiketler: bolu haberler