Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

OSMAN ÖZKÖYLÜ BOLUSPOR’DA

OSMAN ÖZKÖYLÜ BOLUSPOR’DA
Boluspor’da Giray Bulak ile yolların ayrılmasının ardından tecrübeli teknik direktör Osman Özköylü ile 2 yıllık sözleşme imzalandı.


Kulübün Karaçayır Tesisleri’ndeki imza töreninde konuşan Başkan Necip Çarıkcı "Bu sezona yeni bir heyecan ile başlamıştık. Tabii dört haftadan beri alınan sonuçlar başta bizleri, taraftarımızı, Bolu halkını üzdü. Bu olay bugüne kadar yaşanmayan bir olaydı. Ama takımımızın iyi olduğunu biz bilmekteyiz. Giray Hocamız ile yollarımızı ayırdık. Bazen futbolda doku uyuşmazlığı oluyor. Bizde hocamıza teşekkür ettik. Dün Osman Hocamız ile görüştük. Kendisi takımımızı tanıyan bir hocamız. Kendisinin ifadesi de takım kadrosunun kendi oyun sistemine uyduğu yönündeydi. Bugüne kadar hocamızın en büyük sıkıntısı yönetim tarzlarının kendisine uymadığını ve genelde sorun yaşadığını ama Boluspor hakında da yıllardan beri bizi tanıdığını ve Boluspor'un iyi bir kulüp olduğunu ifade etmekteydi. Bu konuda da tercih hakkını bizden yana kullandı. Kendisine teşekkür ediyorum. İki yıllık bir mukavele imzalayacağız. Bu konuda başta taraftarlarımız, basınımız ve halkımız Boluspor'dan ümidini kesmesin. Geçen sezon hocamız Denizlispor'da iken çok büyük sıkıntılar yaşadı. Denizlispor'un hazırlık kampını hocamız kendisi yaptı ve Denizlispor geçen sezon zor şartlarda olmasına rağmen şampiyon oldu. Bunda hocamızın emeği çok fazladır. Moral bozmayacağız. İnşallah bu hafta çıkışa geçeceğiz. İyi bir takımız. Hayırlı olsun."

“BURADA OLMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM”

Teknik Direktör Osman Özköylü ise Boluspor’da çalışmayı hep istediğini ifade ederek "Burada olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Futbol camiasında hem kulüp kültürü hem futbol kültürü çok yüksek olan bir kulüpte hemde bu kültürün yaratıcılarından biri olan Başkanımız Necip Çarıkcı ile çalışacak olmaktan gerçekten büyük mutluluk duyuyorum. İnanın dün gerçekten yoğun bir trafik oldu. Erzurumspor ile bir anlaşma yaptık. Daha sonra yaşanan bazı gelişmelerden sonra ben Erzurumspor Kulübüne teşekkür ettim. Kısa sürede yaşanan hadiseler beni üzdü, yaraladı. Orada yaşanan hadiseler hem beni hem ailemi üzdü. Boluspor'un çok iyi, kaliteli oyunculardan oluşan bir kadrosu var. Ama bazen böyle şanssızlıklar olabiliyor. Ama bu demek değil ki böyle devam edecek. İnşallah biz bu gidişatı tersine çevirmek istiyoruz. Boluspor Kulübü çok daha iyi yerlerde olmayı hak ediyor. Boluspor'da çalışmak her zaman güzel olabileceğini düşünüyorum. Burada olduğum için söylemiyorum. Düzenli bir kulüp olması, ekonomik yapısı, verilen sözlerin tutulması burada çalışan hocalarda, futbolcularda görüştüğümüz zaman Boluspor ile alakalı güzel sözler söylüyordu. Bugüne nasipmiş. Bende burada olmaktan dolayı çok mutluyum." şeklinde konuştu.

“ÇOK ELİT BİR OYUNCU GRUBU VAR”

Teknik Direktör Osman Özköylü, transfer ile ilgili olarak, “Pote’yi Türkiye’ye getiren benim, doğru. Şuanda transferle ilgili konuşmak çok doğru değil. Elimizde çok kaliteli bir kadro var. Biz, bu oyuncu grubunu istediğimiz yere getirdiğimiz zaman belki de transfere hiç ihtiyaç olmayacak. Bunu zaman gösterecek. Burada çok elit, çok iyi bir oyuncu grubu var. Boluspor’u istediği hedeflere ulaştırabilecek bir kadro var. Devre arası geldiğinde, bazı oyuncuların performansı ile ilgili sıkıntılar ya da sakatlıklar olabilir. Bu konuda bir ihtiyaç olursa, başkanımızla istişare ederiz. O da bu işleri çok iyi bilen bir insan. Karşılıklı olarak, Boluspor’a faydalı ne olacaksa yapmaya çalışırız” dedi.

“ALTAY TARAFTARININ TEPKİSİ BANA FAZLASIYLA DOKUNDU”

Boluspor Başkanı Necip Çarıkçı, Altay maçında Boluspor’lu taraftarların tepki göstermesinden dolayı üzüntü duyduğunu ifade ederek, “Aslında, bizi en çok üzen tepki; Altay taraftarının tepkisi oldu. Bize fazlasıyla dokundu. Hep şunu söylüyorum; Bolu çok büyük bir şehir değil. Çok büyük sanayi şehri değil. Çok büyük siyasi gücü olan bir şehir de değil. Biz bu güne kadar, Boluspor Kulübünü bütçe anlamında fazla yormadan, itibarımızı

zedelemeden yürütmeye çalıştık. Eğer hocamız, bugün Boluspor’a imza atacaksa, bunun sebebi, bu kulübün düzgün şekilde yönetiliyor olmasıdır. Boluspor’da çoğu kulüp başkanları çok büyük transferler yapar ama sezon sonu başarı olmadığı zaman kulübün borcu, gelecek yönetime devreder. Biz bunu hiç yapmadık. Geçen seneden borçlu olduğumuz futbolcu kardeşlerimiz var. Özgürcan, İshak, Ufuk gibi. Bir başkan olarak, ben onları arayıp, ‘benim size borcum var, bu borcumu ödemek istiyorum. Bunun için de biraz vade istiyorum’ dedim. Başka bir kulüp ödemese, 3 yıl ödemeyebilir bu borcu. Necip Çarıkçı itibarı var burada” diye konuştu.

“ALTAY MAÇINDAKİ GÖRÜNTÜ BİZE HİÇ YAKIŞMADI”

Boluspor’un Altay maçındaki performansının kötü olduğunu ve taraftarlara bu konuda hak verdiğini söyledi: “Taraftar, bizden beklenti halinde. Altay maçında oynanan futbol konusunda, seyircinin haklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü ben de 12-13 yıllık başkanım, ilk defa böyle bir futbol izlemek beni çok üzdü, yaraladı. Ben geçmişte, Boluspor mağlupken takıma prim veren bir başkanım. Altay maçındaki görüntü bize hiç yakışmadı. Bu konuda taraftara hak veriyorum ama 25. dakikada tepki göstermeleri çok erken. Bu takım Bolu’nun takımı, bu takımın gerçek sahibi taraftardır. Aslında bizim taraftarlarımız da futbolu bilen insanlardır. İnşallah, bundan sonra yeni hocamızla beraber, taraftarla bütünleşeceğiz.”

“HEDEF OLMASA, OSMAN HOCA BURADA OLMAZ”

Osman Özköylü hakkında da övgüyle bahseden Çarıkçı, “Bu ligi bilen, en iyi teknik direktör, Osman Hoca’mızı Bolu’ya getirdik. Bunlar kolay şeyler değil. Osman Hoca’nın bir marka değeri var, piyasa değeri var. İyi bir takımız. Ligdeki diğer takımların kadrosuna baktığımız zaman, Hatayspor biraz önde gözüküyor. Ancak bizim iyi bir takımımız var, bunun hamurlaşması gerekiyor. Morale ihtiyacımız var, bir maç kazansak Boluspor çıkışa geçecek. Biz, bu konuda tarafardan destek bekliyoruz. Taraftarımızla oturup, bunları konuşmamız lazım. Bütünleşmemiz lazım. Taraftar olmadan bu kulüp olmuyor. Taraftarın şunu da bilmesi lazım; her şey mali boyutta. Biz bu bütçeyle bu transferleri yaptık. Diğer takımların bütçesi 50-60 milyon TL, bizim bütçemiz 15 milyon TL. Bu yüzden en iyi destekçimiz, Bolu Belediye Başkanımız. Bizim, içerde, dışarda bütün maçlarımızda yanımızda. En başta, Boluspor ile beraber üzülen bir belediye başkanımız var. Valimiz de Boluspor’u çok seviyor. Valimiz, Belediye Başkanımız, esnafımız ve taraftarımızla beraber bu çıkışı yapmamız gerekiyor. Onun için taraftarlarımızı bekliyoruz. Boluspor’a kötü günde sahip çıksınlar. Bu 4 maçı unutup, sıfırdan başlayacağız. Hedefimiz belli. Hedef olmasa zaten Osman Hoca’nın burada işi olmaz” ifadelerini kullandı.

Boluspor ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Osman Özköylü’nün yardımcılarını Fatih Çardak, Arif Can Şanal, Uğur Okur, Ragıp Başdağ, Adem Çağlayan, Cengizhan Baskın yapacak.