Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN MANTAR FLORASI EĞİTİMİ

ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN MANTAR FLORASI EĞİTİMİ
Bolu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından “Bolu'nun Mantar Florası" konulu eğitim semineri düzenlendi.

Eğitime Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, Bölge Müdür Yardımcısı Ferdi Özer, Basın ve İletişim Şube Müdürü Osman Kara, Orman İdaresi Ve Planlama Şube Müdürlüğü Mevlüt Aslan, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Peyzaj ve Süs Bitkileri Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, Bolu'daki çeşitli kurum ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Mengen İlçe Tarım Müdürü ve yöre halkı katıldı.

Yoğun bir ilginin gösterildiği eğitimde Dr. Seyfettin Kiniş tarafından mantarların orman yapılarına göre hangi habitatlarda, hangi mantarların bulunabileceği konularında bilgiler verilerek, yenebilen mantarların yanında, zehirli mantarlar hakkında da görsel sunum yapıldı. 

Kökez Orman İşletme Şefliği sınırları içerisindeki ormanlık alanda gerçekleştirilen arazi çalışmasında, toplanan mantarların nasıl tanımlanması gerektiği, 50 yıldan fazla süredir bizzat arazide mantarlar üzerine çalışma yapan Hayrettin ve Necmettin Doğan kardeşler tarafından uygulamalı olarak anlatıldı.

Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde, halkın ilgi gösterdiği ve topladığı mantar türlerinin yanında, ekonomik değeri olan mantar türlerinin de orman yapılarına göre yaşam alanlarına yönelik bu eğitimin faydalı olduğunu belirtti.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından verilen eğitimde katılımcılar, Bolu'da Göknar, Kayın, Meşe, Karaçam, Sarıçam gibi ağaç türlerine sahip orman alanlarının kendine has mantarlar bulundurduklarını şimdiye kadar bilmediklerini, bu eğitim sayesinde daha bilinçli hale geldiklerini ve bu tip eğitimlerin daha sık yapılması gerektiğini ifade ettiler.

Etiketler: bolu haberler