Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“ÖNCELİĞİMİZ ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN KULLANABİLECEĞİ YOLLAR YAPMAK”

“ÖNCELİĞİMİZ ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN KULLANABİLECEĞİ YOLLAR YAPMAK”
Bolu Belediyesi, engelli ve ihtiyaç sahibi bireylere 21 tekerlekli sandalye dağıttı. Tekerlekli sandalye dağıtım programında konuşan Bolu Belediyesi Sözcüsü Rasim Özdemir, engelleri kaldırmak için çalışmalarını sürdüklerini belirterek; “Bugün de 21 adet tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Biz Bolu’da engelle karşılaşan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidereceğiz” dedi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sosyal Tesisi’nde gerçekleşen etkinliğe Bolu Belediye Başkan Yardımcısı ve Başkanlık Sözcüsü Rasim Özdemir, çok sayıda engelli vatandaş ve aileleri katıldı.

31 Mart yerel seçimleri sonrası tebrik çiçeklerin satışından elde edilen gelirle onlarca engelli bireyi sevindiren Bolu Belediyesi sosyal belediyeciliğin gereği olarak, engelli bireylere desteğini sürdürüyor.

Bolu Belediyesi tarafından kent genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında 21 ihtiyaç sahibi engelli vatandaşa tekerlekli sandalyeleri teslim edildi. Gerekli şartları tutan ve tekerlekli sandalye almaya hak kazanan 21 ihtiyaç sahibi engelli bireyler, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sosyal Tesisi’nde gerçekleşen dağıtım programında sandalyelerini Belediye Sözcüsü Rasim Özdemir’den teslim aldılar.

“ENGELLE KARŞILAŞAN ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN MAĞDURİYETİNİ GİDERECEĞİZ”

Tekerlekli sandalye dağıtımı öncesi konuşan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı ve Başkanlık Sözcüsü Rasim Özdemir; Bolu’da engelle karşılaşan engelli vatandaşların mağduriyetini gidereceklerini vurgulayarak; “Biz seçimin hemen ardından Bolu’da engelleri kaldırmak adına başlattığımız ilk projelerden bir tanesi, başkan ve başkan yardımcılarına gelen çiçeklerin açık arttırma ile satılıp engelli vatandaşlarımıza araç almak olmuştu. Çiçeklerimizi ihale ile satmıştık. Buradan yaklaşık 140 bin TL gibi bir gelir elde ederek, 18 tane akülü araç almış ve engelli bireylere teslim etmiştik. Bolu’da engelleri kaldırmak adına çalışmalarımız devam ediyor. 21 tane daha tekerlekli sandalyeyi bugün itibari ile ihtiyaç sahiplerine teslim ediyoruz. Bunları yaparken de sosyal belediyecilik anlayışına ne kadar önem verdiğimizi gösterdiğimizi düşünüyorum. Biz, Bolu’da engelle karşılaşan engelli vatandaşlarımızın mağduriyetini gidereceğiz. Tabi şu yanlış anlaşılmalar olabiliyor, burada gelip talepler oluyor. Biz sadece gerekli bir rapor var, bunlara sahip kişilere yardımcı olabiliyoruz. Doktor onayından geçtikten sonra elimizden bulunan imkanlar doğrultusunda verebiliyoruz” şeklinde konuştu.

Rasim Özdemir, önceliklerinin engelli vatandaşlara rahat kullanabilecekleri yollar yapmak olduğunun altını çizerek; “Engelli vatandaşlarımıza sadece tekerlekli sandalye dağıtarak değil aynı zamanda onların yaşamını kolaylaştıracak çalışmalar yaparak da yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bundan sonra ki yol çalışmalarımız içerisinde önceliğimiz engelli vatandaşlarımızın kullanabileceği yollar yapmak. Bununla ilgili son yaptığımız çalışmalarda bunu başlattık. Aynı zamanda bisiklet yollarımız, kaldırımlarımız daha düzgün ama engelli vatandaşlarımız ile ilgili çalışmalarımız daha düzenli hale geliyor” dedi.

Konuşmanın ardından Bolu Belediye Başkan Yardımcısı ve Başkanlık Sözcüsü Rasim Özdemir tarafından ihtiyaç sahibi 21 vatandaşa tekerlekli sandalyeleri teslim edildi. Tekerlekli sandalyelerine kavuştukları için büyük mutluk yaşayan engelli bireyler ve yakınları ise Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve belediyeye desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.