Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU
Bolu Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından ölçü aleti ile diğer ölçü ve tartı aleti kullanıcılarının mağdur duruma düşmemesi için 28 Şubat 2023 tarihi mesai bitimine kadar ilgili kurum ve yetkili muayene servislerine başvurularının yapılması gerektiğine dikkat çekildi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ölçü ve tartı aletleri ile ilgili önemli bir duyuru yapıldı.

Bolu Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; ölçü ve tartı aletlerinde periyodik muayene müracaatlarının 28 Şubat 2023 günü sona ereceğine işaret edilerek; “Ölçü ve ölçü aletlerinin muayenelerine ilişkin iş ve işlemler 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan yönetmelikler çerçevesinde yürütülmekte olup, kanunun 9. maddesinin (b) fıkrası gereğince ölçü ve ölçü aletleri periyodik muayeneye tabii tutulmaktadırlar. Bu kapsamda; 2 yıllık damga süresini doldurmuş, akaryakıt ve LPG sayaçları, sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) ölçme sistemleri, akaryakıt hacim ölçek kapları, motorlu taşıt lastiklerinin hava basıncı ölçümünde kullanılan cihazlar, hassas kütle ölçüleri, 5 kg'dan yukarı kütle ölçüleri,  demiryolu yük ve sarnıçlı vagonları, maksimum kapasitesi 2000 kg üzerinde olan otomatik olmayan tartı aletleri aks kantarlarının periyodik muayene işlemleri için 28 Şubat 2023 tarihine kadar Türk Standartları Enstitüsü (TSE)’ ye başvurulması gerekmektedir.

(TSE tarafından söz konusu ölçü aletlerine ilişkin başvurular https://basvuruportal.tse.org.tr  adresli Başvuru Portalı veya e devlet  üzerinden (Ölçü ve Ölçü Aletlerinin İlk, Periyodik veya Stok Muayenesi Başvurusu seçilerek) elektronik ortamda alınacak olup muayene ücretleri ise başvuru esnasında kredi kartından veya havale yoluyla tahsil edilecektir.)

2 yıllık damga süresini doldurmuş, II. sınıf otomatik olmayan tartı aletleri (Kuyumcu ve Eczanede kullanılan teraziler)Tartım kapasitesi 2.000 kg'a kadar olan (2.000 kg dahil) III. ve IV. sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri (Market, kasap, manav vb. kullanılan teraziler) Otomatik  Kütle Belirleme Terazileri, Kütle Ölçüleri, Otomatik Gravimetrik Dolum Terazisi, Sürekli Toplayıcı, Kesintisiz Toplayıcı ve Otomatik Kontrol Terazisinin periyodik muayene işlemleri için 28 Şubat 2023 tarihine kadar Müdürlüğümüzce yetkilendirilen Yetkili Muayene Servisine başvurulması gerekmektedir.

 (Söz konusu ölçü aletlerinin periyodik muayenesi için e devlet üzerinden Ölçü ve Ölçü Aletlerinin İlk, Periyodik veya Stok Muayenesi Başvurusu seçilerek yapılabilir. İlimizde yetkilendirilen Tartı Aletleri Yetkili Muayene Servisi GSS Genel Savunma Sistemleri Tic.Ltd.Şti. firmasıdır. Tel:532 3946292-0532 7066649 )

2 yıllık damga süresini doldurmuş

-Uzunluk ölçüleri (tek parçalı ağaç metreler),

-Akıcı maddeler için hacim ölçüleri,

-Kuru taneli maddeler için hacim ölçüleri,

-5 kg’a kadar (5kg dahil) hassas olmayan kütle ölçüleri,

-Pazaryerlerinde kullanılan yay ve elektronik tertibatı bulunmayan maksimum kapasitesi 2000 kg’a kadar (2000 kg dahil) mekanik tartı aletlerinden; masa terazileri, asma teraziler, tek kollu kantarlar, ibreli teraziler ile maksimum kapasitesi 2000 kg’a kadar (2000 kg dahil) elektronik tartı aletlerinin periyodik muayene işlemleri için 28 Şubat 2023 tarihine kadar Belediye Grup Merkezi Ölçü Ayar Memurluğuna başvurulması gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi. 
Etiketler: bolu haberler