Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI
24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Bolu’da da bir dizi etkinlik düzenlendi. Öğretmenler Günü etkinlikleri, kent meydanında yapılan törenle başladı. Daha sonra, İzzet Baysal Orta Okulu ve spor salonunun açılışı yapıldı. Öğretmenler günü programı, İzzet Baysal Orta Okulu Spor Salonunda yapılan etkinlikle son buldu.


Kent Meydanında başlayan törende, Bolu İl Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Kunuk’un Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törenin ardından Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oğuz Tozak, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Biçen, Bolu İl Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Kunuk, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal, Mebrure Bağışgil ve İlhan Bağışgil tarafından İzzet Baysal Orta Okulu ve Spor Salonunun resmi açılışı yapıldı.

Açılış töreninde Okul Müdürü Mustafa Çilkara, okulla ilgili yaptığı bilgilendirmede, okulda 751 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etti. Çilkara, "Toplam 56 öğretmen 4 idareci, 1 memur ve 10 yardımcı personelden bulunan okulumuzda spor salonu, z-kütüphane, zeka oyunları sınıfı ile fen, müzik ve resim laboratuvarı bulunuyor. Her alanda başarıya ve ilerlemeye kendimize hedef edinmiş durumdayız.” dedi. 

“MEDENİYETLER, UYGARLIKLAR ÖĞRETMENLERİN ESERİDİR”

Kunuk’un ardından konuşan Bolu Valisi Ahmet Ümit ise öğrenmenin ve öğretmenin önemini vurguladı. Vali Ahmet Ümit, “Ya öğrenen ol, ya öğreten ol” prensibinin insanlarıyız” dedi. Ümit; “Büyük Atatürk’ün başöğretmenlik sıfatını kabul ettiği, tarihin 90. Yıldönümünde bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum. Medeniyetlerin ve insanlığın başlangıç noktasına baktığımızda öğrenmenin ve öğretmenin olduğunu görüyoruz. Bizim kültürümüzde de çok önemli bir yeri olduğunu biliyoruz. Biz, “ya öğrenen ol, ya öğreten ol” prensibinin insanlarıyız. Bu nedenle okul yaptırmak, öğretmek ve öğrenmek bizim hayatımızın en temel prensiplerinden bir tanesidir. Biliyoruz ki, medeniyetler, uygarlıklar, öğretmenlerin eserleridir. Bütün hayatını görevine feda etmiş bütün öğretmenlerimizi gönülden, bir kez daha kutluyorum” ifadelerini, kullandı.

Programda daha sonra İzzet Baysal Orta Okulu ve Spor Salonu’nun Devir Teslim Protokolü okundu. Ardından Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Biçen, İl Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Kunuk ve Ahmet Baysal tarafından Devir Teslim Protokolü imzalandı.

“İZZET BAYSAL ESERLERİ 2071’DE 500’Ü BULACAKTIR”

Devir Teslim Protokolünün imzalanmasının ardından konuşan İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal, Vali Ahmet Ümit’e hayırlı olsun dileklerini sundu. Ahmet Baysal, açılışı yapılan okulun İzzet Baysal Vakfı’nın Bolu’ya kazandırdığı eğitim ve sağlık tesislerinin 170’incisi olduğunu belirterek, “Memnuniyet ve gururla söylemekle birlikte, rahmetlinin her zaman ileri görüşlü olduğunu belirtmek isterim. Bu 170’ler 2071 yıllarında sanıyorum ki 500’leri bulmuş olacaktır” diye konuştu.

Bolu Valisi Ahmet Ümit ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal’a plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Mebrure - İlhan Bağışgil tarafından İzzet Baysal Orta Okulu içerisine yaptırılan “Z Kütüphane ve Zeka Oyunları Sınıfı” için Bağışgil çiftine plaket takdim etti.

Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin ant içtiği programda, bu yıl emekli olan öğretmenlere de "Hizmet Şeref Belgesi" verildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödülleri verilmesinin ardından, program Emine Mehmet Baysal Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin gösterisinin ardından sona erdi.