Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÖĞRENCİLERE ORGAN NAKLİ VE BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILDI

ÖĞRENCİLERE ORGAN NAKLİ VE BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILDI
Bolu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftasında, Seyit Avşar Erkek Öğrenci yurdunda ikamet eden üniversite öğrencilerine, organ bağışının önemi anlatıldı.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Emin Demirkol, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dt. Taner Laçin ve Bolu İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ilk yardım eğitmeni Nihal Davarcı’nın katıldığı programda organ nakli ve bağışı konusunun önemini anlatan broşür dağıtıldı. Davarcı tarafından görsel sunum ile organ bağışı konusunda bilgi verildi.

“ORGAN BAĞIŞÇISI GÖNÜLLÜLERİNİ ARTTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Eğitim öncesi açıklamada bulunan Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol, farkındalığı artırmak ve organ bağışı bekleyen kişilere umut olunacağına dikkat çekerek; “Valiliğimizin öncülüğünde, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü olarak, Bolu’muzun gözde yurdunda, Sayın Müdürümüzün de organizasyonuyla, gençlerimizle buluşuyoruz. Organ Bağışı haftasında bununla ilgili kıymetli öğrencilerimizi bilinçlendiriyoruz. Bu noktada farkındalığı arttırmak ve organ bekleyen ve kaliteli bir yaşam özlemi duyan bütün vatandaşlarımızın sevincine vesile olmak istiyoruz. Sağlık Hizmetleri Başkanlığı eğitimcimizle buradaki programı bir sunumda tamamlamış olacağız. Organ bağışıyla ilgili farkındalığı kıymetli gençlerimizle, geleceğe anlatmış oluruz. Eğitimlerimiz, Organ Bağışı haftasında, hastanelerimizde, vatandaşlarımızın yoğun olduğu yerlerde devam edecek. Sağlık Bakanlığımızın da belirlemiş olduğu afişlerle ve sunumlarla da bütün vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Organ bağışçısı gönüllülerini arttırmaya çalışıyoruz. Böbrek, akciğer, karaciğer, kalp gibi nakli yapılabilir organların hem kadavradan bu sıra bekleyen, organ bekleyen vatandaşlarımıza ulaşması için etkinlikleri önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

“HER BİR ORGAN SAYESİNDE, BİR İNSANA HAYAT VERİLECEK”

Seyit Avşar KYK Erkek Öğrenci Yurdu Yurt Müdürü Metin Vural, her bir organ bağışı sayesinde bir insana hayat verileceğine işaret ederek; “Öncelikle Sağlık İl Müdürümüze çok teşekkür etmek istiyorum. Kendisi bu organ bağışı haftası nedeniyle yurtlarımızda böyle bir tanıtım yapılabilir mi noktasında taleple geldiler. Biz de bu talerlerini olumlu karşıladık. Gençlerimizin organ bağışıyla bilgilendirilmesi, onların bir insana hayat vermesi noktasında bilgilendirilmesi hizmetini sunmaları bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Bu hizmeti alacağız. Gençlerimiz bilinçlenecekler ve her bir organ sayesinde, bir insana hayat verilecektir diye düşünüyorum” dedi.

“ORGANLARIMIZ TOPRAK OLMASIN”

Sağlık Hizmetleri Başkanı Dt. Taner Laçin, organ bağışına dikkat amacıyla geçmişte başarılı müdahaleler yapıldığını aktararak; “Organ bağışına dikkat çekmek ve bu anlamda Bolu olarak geçmişte başarılı müdahalelerimiz oldu. Daha yaygınlaşması, en azından organ bekleyen, bu anlamda hayat kalitesini daha üst sınıflara çekmeye çalışan çocuklarımıza, vatandaşlarımıza faydalı olacağı düşüncesindeyiz. Organlarımız toprak olmasın, organlarımızı mümkün olduğu kadar ihtiyacı olan insanlara, hayat olsun. Hayat kalitesini arttıracak bir vesile olsun. Bu haftayı vatandaşlarımızla beraber bir bilinçlendirme, farkındalık haftası olarak değerlendirmek amacıyla buradayız. Geleceğimizin umudu gençlerimizle beraber, en azından şimdiden başlayan bir bilinçle, bunun ileride çok daha iyi noktalara gelmesini ve ülkemiz açısından bir değer oluşturmasını temenni ediyoruz”

Etiketler: bolu haberler