Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÖĞRENCİLER YEŞİLAY İLE TANIŞTI

ÖĞRENCİLER YEŞİLAY İLE TANIŞTI
Kıbrıscık Kaymakamlığı, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü ve Bolu Yeşilay Şube koordinasyonunda gerçekleştirilen seminerde ortaokul eğitimi gören öğrencilere teknoloji bağımlılığı anlatıldı.

Haber: CANSU GÜRZ

Yeşilay tanıtımı ve Teknoloji Bağımlılığı konulu seminer, Bolu Yeşilay Eğitim Komisyon Başkanı Dr. Bayram Erdem tarafından gerçekleştirildi.

SEMİNERLER YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİNDE DE DEVAM EDECEK

‘Okulda Bağımlılığa Müdahale Programı’ kapsamında düzenlenen eğitim ve seminerler yeni eğitim-öğretim döneminde devam ediyor.

Yeşilay’ın, resmî ve özel ortaokul ile liselerde öğrenim gören öğrencilerin sigara, alkol, madde, riskli internet ve akıllı telefon kullanımının önüne geçmek amacıyla 2018 yılından bu yana gerçekleştirdiği Okulda Bağımlılığa Müdahale (OBM) programı 2022-2023 eğitim öğretim döneminde de devam ediyor.

RİSKLİ ÖĞRENCİLERE ÖNLEYİCİ MÜDAHALE

Yeşilay tarafından geliştirilen OBM soft yazılımın desteğiyle rehber öğretmen, riskli öğrenciyle yaptığı görüşmenin verilerini sisteme kaydediyor. Veriler uyarınca yazılım tarafından oluşturulan risk ve ihtiyaçlar raporu ile öğrencinin durumu izleniyor. Rehber öğretmen yazılım üzerindeki formlar aracılığıyla risk durumunu esas alarak, öğrenciye önleyici müdahalede bulunabiliyor.

 Müdahaleler bilgilendirmeden motivasyonel görüşmeye, izlemeden aile ile temas kurmaya, psikososyal değerlendirmeden sağlık kurumlarına yönlendirmeye uzanan farklı yöntemler içeriyor. Rehber öğretmenlerin gerekli görmesi durumunda riskli öğrenciler, en yakın sağlık kuruluşu veya Yeşilay Danışmanlık Merkezine (YEDAM) sevk ediliyor.

Etiketler: bolu haberler