Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÖĞRENCİLER MALİ MÜŞAVİRLİĞİ BİRİNCİ AĞIZDAN ÖĞRENDİ

ÖĞRENCİLER MALİ MÜŞAVİRLİĞİ BİRİNCİ AĞIZDAN ÖĞRENDİ
Bolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından, Bolu Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerine meslek eğitimi verildi.

Haber: Oğuzhan Eke

Mali müşavirlik mesleğinin detayları, Bolu SMMMO konferans salonunda konuşuldu. SMMMO Başkanı Yüksel Ceylan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Bolu Ticaret Meslek Lisesinin öğrencilerine yönelik düzenlenen söyleşide; mesleğin gereksinimleri, görevleri, zorlukları gibi konulara değinildi.

“MALİ MÜŞAVİR DEVLET TARAFINDAN YETKİLENDİRİLMİŞ KİŞİDİR”

Söyleşide, mali müşavirlik mesleğinin tanımını yapan Oda Başkanı Ceylan, “Mali müşavir, Devlet tarafından bir işletmenin defterini tutmak ya da beyanname vermek için yetkilendirilmiş kişidir. Şirketlerin muhasebe sistemlerini oluşturmak ve gelir giderleri kanunu defterlere geçirmek için iş kalemleri, mali müşavirlerin görevlerinden bazılarıdır” dedi.

“KAYIT DIŞI İŞLEMLER BİZİ YORUYOR”

Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri, merak ettikleri soruları da yöneltti. “Mesleğin zorlukları nelerdir?” sorusuna cevap veren Başkan Ceylan, “Kayıt dışı ekonomi çok fazla, bana göre yüzde 50’si kayıt dışında. Tabi muhasebe işlemlerini yaparken, kayıt dışı işlemler bizi yoruyor. Ama yavaş yavaş elektronik fatura, elektronik defter, elektronik serbest meslek, elektronik gider pusulası, elektronik irsaliye gibi geçişler var. Bu geçişlerle beraber Türkiye’de de kayıp dışı ekonomi yavaş yavaş azalacaktır. Bu kayıp dışı ekonomi azaldıkça bizim mesleğin sıkıntıları da hem bitecektir hem Türk Vergi Sistemi içerisinde, Türkiye ekonomisi için de layık olduğumuz, istediğimiz, arzu ettiğimiz seviyeye geleceğiz” şeklinde konuştu.

Söyleşinin sonunda stajlarını tamamlayan iki kişiye mali müşavirlik yetki belgesi takdim edildi.
Etiketler: bolu haberler