Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

OBM’DEN UYARI “LÜTFEN DAHA DİKKATLİ OLALIM”

OBM’DEN UYARI “LÜTFEN DAHA DİKKATLİ OLALIM”
Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği son günlerde kış mevsimi olmasına rağmen Bolu Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Düzce ve Bolu’da orman yangınları meydana geldi.

Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte orman yangını riskine dikkat çeken Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Ormanlarda ateşli piknik yapılması, bahçe temizliği ve anız yakmanın kanunen yasak olmasına rağmen vatandaşların ihmal ve dikkatsizliğinden yakılan ateşlerin orman yangınlarına sebep olduğunu açıkladı.

Orman yangınına sebebiyet verenler hakkında gerekli kanuni işlemlerin yapıldığını belirten yetkililer, vatandaşlara orman yangınının zararları ve orman yangınına sebebiyet vermenin cezaları konusunda uyarılarda bulunarak, herhangi bir ceza ile karşı karşıya kalmamaları için vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Geçtiğimiz günlerde Düzce İline bağlı Akçakoca ilçesi Hasançavuş köyünde çıkan orman yangını ile Bolu İli Merkez İlçeye bağlı Dağkent Mahallesi ve Yedigöller Milli Parkı yolunun 4. kilometresinde çıkan orman yangınları itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede müdahalesi sonucu büyümeden söndürüldü.

DAĞKENT’TE 1 DÖNÜMLÜK ORMAN ALANI ZARAR GÖRDÜ

Bolu ili Merkez İlçe Dağkent Mahallesi yakınındaki ormanlık alandan duman yükseldiğini gören mahalle sakinleri, durumu Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen yangın ekipleri büyümeden söndürdüğü yangında 1 dönümlük orman alanı zarar gördü.

Yine Bolu ili Merkez İlçede Yedigöller Milli Parkı yolunun 4. kilometresinde çıkan orman yangını yoldan geçen vatandaşların durumu bildirmesi üzerine kısa sürede müdahale edilen yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

DÜZCE’DE 30 DÖNÜMLÜK ALAN ZARAR GÖRDÜ

Düzce İli Akçakoca İlçesi Hasançavuş köyünde bir şahsın arazisinde çıkan anız yangını rüzgârında etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Alevleri gören vatandaşlar durumu Akçakoca Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Şiddetli rüzgârında etkisi ile kısa sürede büyüyen yangın yaklaşık 6 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü. Yangında 23 dönümlük ormanlık alan ile 7 dönümlük şahıs arazisi zarar gördü.

Yetkililer vatandaşlarımızı daha büyük Yangın Afeti yaşamamamız için, kırsal alanlarda ateş yakılmaması konusunda duyarlı olmalarını, gördükleri orman yangınını ve orman yangınına sebebiyet verenleri ücretsiz ALO 177 Yangın İhbar Hattına ve 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmelerini istedi.