Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

O UYGULAMADAN SİPARİŞ EDİLEBİLECEK

O UYGULAMADAN SİPARİŞ EDİLEBİLECEK
Sağlık Bakanlığının korona virüsle mücadeleye ilişkin "Hayat Eve Sığar" mobil uygulamasıyla artık maske kodu alınabilecek.

Haber: Aslı Akış

Sağlık Bakanlığınca yeni tip korona virüs ile mücadele kapsamında vatandaşların bölgelerindeki risk durumlarına bakabileceği ve kendi sağlıklarını takip edebildikleri “hayat eve sığar” mobil uygulamasına yeni bir güncelleme geldi. Güncelleme ile artık ücretsiz maske kodu “Hayat Eve Sığar” uygulamasındaki “sağlık durumu” sekmesi altından alınabilecek.

Pandemi döneminde bilişim ve teknolojinin sunduğu imkanlardan en üst düzeyde faydalanan ve tüm süreci sağlık bilişim sistemleri üzerinden kontrol ve taklip eden bakanlığın hayat eve sığar mobil uygulamasıyla vatandaşlara, hem kendi sağlığını takip edebilecek hem de çevresindeki risk durumunu anlık görebiliyor

Uygulamadaki harita üzerinde, risk yoğunluğunun yanı sıra hastane, eczane, market, durak gibi acil ihtiyaçlarda bilinmesi gereken yerler de gösteriliyor. Vatandaşlar, onayları doğrultusunda ailelerini ya da yakınlarını listelerine ekleyebiliyor. Bu şekilde sevdikleri kişilerin riskli bölgelerden uzak durmalarını sağlıyor. Türkiye günlük korona virüs tablosu da uygulama üzerinden incelenebiliyor.