Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“O MÜDÜRÜN ÇOK AKILLICA HAREKET ETMEDİĞİNİ GÖSTERİR'

“O MÜDÜRÜN ÇOK AKILLICA HAREKET ETMEDİĞİNİ GÖSTERİR'
Geçtiğimiz günlerde kamuoyunda büyük yankı uyandıran İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından yazılan yazı üzerine Spor Genel Müdürlüğü'nün, Boluspor'a Yılmaz Becikoğlu tesislerini tahliye davası açmasına karşı Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz duruma el attı. Başkan Yılmaz tesislerin parselini, Belediye Kanunu'nun 18(e) maddesi gereğince geri Bolu Belediyesi bünyesine almasını belediye meclisinden oy birliği ile geçirdi.

Haber: BOLU TAKİP GAZETESİ -Erol DEĞİRMENCİ

Geçtiğimiz günlerde, Boluspor'un alt yapı tesisleri olarak kullandığı Yılmaz Becikoğlu Tesisleri'nin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem'in imzasıyla gönderilen tebligat üzerine Spor Genel Müdürlüğü tahliye davası açarak kulübün alanı boşaltmasını istedi. Tebligatta gerekçe olarak kulübün 18 aydır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne kira ödemesi yapmadığı gerekçe gösterildi.

BAŞKAN YILMAZ DURUMA EL ATTI

Bolu Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı’nda Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, tahliye kararına karşı flaş bir hamle yaptı. Tesislerin tahsis süresinin dolacağından Belediye Kanunu’nun 18(e) maddesi gereğince söz konusu parselin geri alınması belediye meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edilirken, tekrar belediye bünyesine dönen parselin yeniden Boluspor’a verileceği öğrenildi.

“O MÜDÜRÜN ÇOK AKILLICA HAREKET ETMEDİĞİNİ GÖSTERİR”

Konu hakkında meclis üyelerine açıklamalar yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, bu tahliye kararında ilgili müdürün çok akıllıca hareket etmediğini söyleyerek, “Şu an Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis ettiğimiz alanın geri alınması ile ilgili karar bu. Kamuoyunda belki duymuşsunuzdur Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Boluspor’a tahsis edilen bizim yerimize kulübümüzün çıkması ile ilgili hukuki işlem başlatmıştır. Burada tabi Boluspor ve İzzet Baysal ortak değeridir. İdareciler farklı olabilir fakat böyle bir konuda sportif amaçlı değerlendirmeye çalışıyoruz. Buradaki bir müdürün Boluspor’a karşı bir tavır takınarak kendisine ait olmayan bir mülkten Boluspor’un çıkmasını sağlaması, o müdürün çok akıllıca hareket etmediğini gösterir. Tabi o müdür de tek başına hareket edecek bir durumda olmayabilir. Valinin haberi olmadan müdürün böyle bir işlem başlatması da mümkün değildir. Bürokratik tabirle tabi ki.” dedi.

“BOLU SAHİPSİZ BİR İL DEĞİLDİR”

Başkan Yılmaz, Bolu’nun sahipsiz bir il olmadığını belirterek, “O zaman iki işlem var. Bunlardan bir tanesi stadyum biliyorsunuz ki, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı. O stadyumda yapılan maçlarda takımlar bedel öder. Belki 10 – 15 bin TL’dir. Biz Boluspor bu bedeli ödemesin diye stadyumun tahsisini isteyip aldık. Sonra bunu Boluspor’a verdik. Bazen de stadyumun tamiri gerekiyor. Bakanlıkta yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde geri verip tamirini yaptırdıktan sonra geri aldığımız süreçler oluyor. Öğrendik ki yine müdürümüzün hamaratlığı ile bakanlığın onay süresi ile bize verilmesi süresi içinde tahakkuk ettirerek icra işler ile Spor Toto payından kesilmesi sağlanmıştır. Bu da bizim doğru bulduğumuz veya kabul edebileceğimiz bir davranış değildir. Çünkü Türkiye’deki bütün futbol takımlarının ne kadar borcu olduğunu biliyorsunuzdur. Bu konu da en sağlıklı spor takımı Boluspor’dur. Borcu hemen hemen olmayan tek takımdır. Böyle bir güzide takımın zarar görmesi için oradaki herhangi bir müdürün veya valinin bunu hoş görerek hareket etmesini hoş bulmayız. Bolu sahipsiz bir il değildir. Bunu basın diye gördüğümüz bazı kişiler görmezden gelir. Bunlar Bolulu değil Bolu’dan geçinenlerdir. Bolu’dan geçinenler bunu görmemezlikten gelebilirler. Değneksiz köyde köpeksiz dolaşma gibi görüyorum. Hiç kimse tekrar ediyorum Boluspor’a ve İzzet Baysal’a karşı tavır içinde olamaz. Kim olursa olsun bu konuda tavrımız net olacaktır. Ünvanı makamı kim olursa olsun ne Boluspor’a ne de İzzet Baysal’a karşı tavır içinde olamaz, buna karşı dik dururuz. Bu çok saygısız bir tavırdır.” şeklinde konuştu.