Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

NURETTİN DOĞANAY 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI KUTLADI

NURETTİN DOĞANAY 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI KUTLADI
AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 98. yıldönümü münasebeti ile yazılı bir mesaj yayımladı.

Doğanay mesajında; “Milletimizin özgürlüğünü muhafaza uğruna verdiği cansiperane mücadele sonrasında kazanılan büyük zaferin 98. yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve onurunu hep birlikte yaşamaktayız. 

Tarih boyunca birçok üstün başarılar kazanmış olan Türk milleti için Ağustos ayının gerçek bir zafer ayıdır. Anadolu’nun kapılarını Türk milletine açan, 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi, Mohaç, Çaldıran, Mercidabık zaferleri gibi Cumhuriyet’in ilanına giderken en önemli kilometre taşlarından birisi olan, Zafer Bayramı yine Ağustos ayında gerçekleşmiştir.

Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki kahraman ordumuzun kazandığı zafer, kazanılan bir muharebe olmakla kalmamış topraklarımızdaki işgali resmen sonlandırdığı gibi Cumhuriyetimizin de en sağlam temel taşlarından birisi olmuştur. 

Milletimizin,30 Ağustos ta ortaya koyduğu yüksek ruh ve şuur, azim ve kararlılık her zaman canlı kalacak ve Aziz Milletimizin  geleceğini her zaman aydınlatmaya devam edecektir. 98 yıl sonra bugün de geçmişten ders almayanların ve Türk Milletine karşı hala haince emeller peşinde koşanların,30 Ağustosa ve onun ruhuna baktıklarında gerekli dersi alacaklarını umuyorum.

Büyük zaferin 98. yıldönümünde tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını en kalbi duygularla tebrik ederken bu büyük zaferin gururunu bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atarük ve İstiklal Savaşımızın isimsiz kahramanları olmak üzere geçmişten günümüze tüm gazi ve şehitlerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.