Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Normalleşme döneminde ilk sınav yapıldı

Normalleşme döneminde ilk sınav yapıldı
Tüm yurtta olduğu gibi Bolu’da da binlerce öğrencinin ter döktüğü Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Yerleşkesi kampüsünde gerçekleştirildi. Sınava katılmak için gelen adaylar, maske takıp, ellerini dezenfekte ederek, salonlara alındı.

ÖSYM tarafından 81 ildeki 94 sınav merkezinde, 451 bin 272 adayın katılımıyla yapılan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2020-Msü) saat 10.15'te başladı. Adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmadı.

Koronavirüs önlemleri kapsamında binalar sınav öncesi detaylı olarak temizlendi ve dezenfekte edildi.

Sınav binalarının bahçelerine, adaylar ve görevliler dışında hiç kimse alınmadı. Sınav binasına girişte, bina içerisinde ve çıkışta adayların sosyal mesafeyi korumaları için görevliler tarafından yönlendirmeler yapıldı.

Bina girişinde adaylara el dezenfektanı uygulandı, maske ve el dezenfektanı dağıtıldı. İsteyen adaylar, kendi maske ve dezenfektanlarıyla sınava girdi.

Giriş belgeleri ve kimlik kontrollerinin temas olmadan yapılması sağlandı.

Sınav evrakı dağıtan görevliler, lateks eldiven kullandı. Sınav salonlarına geçip sıralarına oturan adaylardan isteyenler, maskelerini çıkarabildi.

Milli Savunma Üniversitesi'ne girecek öğrencilerin belirleneceği sınav 135 dakika sürdü. Sınava katılan adaylara Türkçe'den 40, Temel Matematik'den 40, Sosyal Bilimler'den 20 ve Fen Bilimleri testinden ise 20 olmak üzere toplam 120 soru soruldu. Sınavın sonuçları, 7 Temmuz'da açıklanacak.