Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“NORMAL ŞARTLARDA NE KADROYA ALIRIM NE OYNATIRIM”

“NORMAL ŞARTLARDA NE KADROYA ALIRIM NE OYNATIRIM”
Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, haftalık basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Özköylü, devre arası transferi konusunda, “Kadro derinliğimizi artırmak adına, eldeki oyuncuları rekabete sokup onların da verimini yükseltmek anlamında mutlaka bir takım takviyeler olmalı, olacaktır” dedi.

Haber: Ömer Çetinaslan

Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, düzenlediği toplantıda basın mensuplarının sorularını cevapladı.

“BİR TAKIM TAKVİYELER OLACAKTIR”

Osman Hoca, devre arası transferi ile ilgili olarak, “En azından kadro derinliğimizi artırmak adına, eldeki oyuncuları rekabete sokup onların da verimini yükseltmek anlamında mutlaka bir takım takviyeler olmalı, olacaktır. Bazı bölgelerde eksiğimiz var, alternatifimiz yok. Bunları mutlak suretle tamamlamamız gerekiyor. Biz hep şunu söylüyoruz: Bir oyuncumuz formsuz olabilir, verim vermeyebilir, sakat olabilir, hasta olabilir, cezalı olabilir. Bu durumda onun yerine koyacağımız oyuncunun, oyuncuyu hiç aratmayacak kalitede ve kapasitede olması gerekiyor. Biz bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Maalesef yaşadığımız en büyük sıkıntılardan bir tanesi bunu görüyorum. Bunu da mutlaka çözmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI”

Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, Gökhan Sazdağı’nın kadroya alınması ile ilgili olarak, şöyle konuştu: “Gökhan Sazdağı, 3 ay gibi bir aradan sonra yaklaşık iki haftalık bir antrenmanla mecburen, elimizdeki oyuncu eksikliğinden kaynaklı olarak kadroya alındı. Bir teknik adam olarak, normal şartlarda bu kadar uzun süre ayrı kalmış bir oyuncuyu, birkaç hazırlık maçı ya da uzun süre takım antrenmanı yapmadan ne kadroya alırım ne oynatırım. Elimiz kolumuz bağlı. Düşünün, 3 ay takımla antrenman yapamamış bir oyuncuya bile ihtiyacımız var. Artık 5-10 dakika, ne kadar katkı alabiliriz onun hesaplarını yapıyoruz. Bilal, 3 haftanın 10 gününü hiç saha antrenmanı yapmadan geçirdi. Saha antrenmanı yapmayan bir oyuncunun fiziksel kalitesi ister istemez düşüyor. Onu, tekrar yüksek maç temposunun içine sokmak kolay olmuyor. O da fedakarlık yaptı. Biz de ihtiyacımızdan dolayı mecburen maç kadrosuna aldık. Kullanmaya çalıştık ama maalesef istediğimiz tempoda kullanamıyoruz. O tempoda olmayan oyuncuların da sahada oluşu, maalesef takımın temposunu da aşağıya çekiyor. Bunlar bizim adımıza olumsuz taraflar.”

“SAKATLIKLARI BİR TÜRLÜ ATLATAMIYORUZ”

Özköylü, son olarak, sakatlıklardan dolayı alternatif oyuncular çıkarmaya çalıştıklarını söyledi. Osman Hoca, “Sakatlıkları bir türlü atlatamıyoruz. Çünkü, geçmişten kalan bir takım eksikler, sezon başından gelen sürecin sağlıklı olmayışı, oyuncuların biraz da kendi özel hayatları ile ilgili bir takım problemlerden dolayı bu tür sorunlar yaşanabiliyor. Tam, “Umut’u kazandık, takım içine sokalım, bizim için ekstra bir oyuncu” diyoruz. Fakat, maalesef uzun süre oynamadığı için ve hatta son iki senesi çok fazla maç oynamadan geçtiği için iki maç üst üste oynattığınız zaman kaldıramıyorlar. Burak, geçen hafta antrenmanda ters bir hareket yaptı. Üst adalesinde bir sakatlık oldu. Maç kadrosundan çıkarmak zorunda kaldık. Sakatlık sürecinden geçen ve uzun süredir oynamayan Fethi’yi ilk Payasspor maçında oynatmıştık. Mecburen bu maçta oynatmak zorunda kaldık. Hakan Arslan yok. Elimizde başka sol bekimiz de yok. Mecburen stoper Ümit’ten, Fethi’den devşirme sol bek oynatmaya çalışıyoruz. Sol bek bizi sistemimizde çok önemli. Hücumsal katkıları çok önemli ama stoper bir oyuncudan ne kadar hücumsal bir katkı bekleyebilirsiniz. Ümit, elinden geldiği kadar bunu yapmaya çalışıyor. Hatay maçında Fethi’yi koyduk. Biraz daha defansif olarak güçlü olalım dedik ama beklediğimiz tabi ki olmuyor. Fethi çok mu kötü oynadı? Hayır, ama istediğimi ne kadar karşıladığı bir soru işareti. Maalesef bu sakatlıklar, uzun süre takımla birlikte olmayan oyuncuların performansının istenen seviyeye gelmesi için 3-4 hafta gerekiyor. Maç oynayarak bunu atlatması gerekiyor” ifadelerini kullandı.