Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“NEVRUZ BAYRAMI” TÜM DÜNYADA BARIŞ VE HUZURA VESİLE OLSUN

“NEVRUZ BAYRAMI” TÜM DÜNYADA BARIŞ VE HUZURA VESİLE OLSUN
Bolu Valisi Ahmet Ümit, “21 Mart Dünya Nevruz Bayramı ’ dolayısıyla yayınladığı mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Orta Asya’dan Balkanlardaki uluslara kadar çok geniş bir bölgede yerel renk ve inançlarla kutlanan Nevruz nedeniyle Bolu Valisi Ahmet Ümit mesaj yayımladı.  Ümit; Toplumları millet, milletleri devlet yapan en önemli unsurlardan biri de kültürdür.

Kültür; tarihi çok uzun yılar öncesine dayanan, toplumdaki her bir fert tarafından özümsenerek yaşatılan gelenek ve görenekler bütünüdür.

Bizim kültürümüzde; Orta Asya’dan Balkanlara kadar çok geniş bir coğrafyada Türk Boyları ve Türkî Cumhuriyetler tarafından milli bir bayram olarak kutlanan “Nevruz Bayramı” büyük önemi haizdir.” şeklinde konuştu.

“NEVRUZ; TABİATIN YENİDEN UYANIŞINIDIR”

Nevruz’un baharın müjdecisi olduğunu belirten Ümit; “Nevruz, tabiatın yeniden uyanışını, bolluk ve bereketin simgesini, baharın gelişini ifade ettiği gibi Türklerin Ergenekon’dan çıkıp özgürlüğüne kavuşmasını da temsil etmektedir.

Nevruz’un farklı kültürlerden insanları benzer duygular içinde buluşturduğunu anlatan Vali Ümit; “Tarihimize bakıldığında şanlı ecdadımızın adaletli ve hoşgörülü yönetim anlayışıyla; hüküm sürdüğü tüm coğrafyalarda, farklı medeniyetlerden, etnik kökenlerden, kültürlerden olan insanların huzur ve güven ortamı içerisinde yaşadıklarını gururla görmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

“NEVRUZ TÜRK KÜLTÜRÜNDE “DİRİLİŞ” ANLAMINA GELİYOR”

Türk kültüründe “Diriliş” anlamına gelen Nevruz’un; mazlumun ve darda kalanın yanında olma, yardımlaşma ve dayanışma, birlik ve beraberlik gibi millet olarak iftihar ettiğimiz hasletlerimizin, gönüllerimizde yeniden tazelenmesine ve dirilişine vesile olmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerimle; Türk Milletinin kadim milli bayramlarından olan “Nevruz Bayramı”nın tüm dünyanın barış ve huzuruna vesile olmasını diliyor, gönül coğrafyamızın, aziz milletimizin ve Bolulu Hemşehrilerimin Nevruz Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.” diye konuştu. 
Etiketler: bolu haberler