Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MUHSİN KINACI GÜVEN TAZELEDİ

MUHSİN KINACI GÜVEN TAZELEDİ
Türk Kızılay Bolu Şubesi 2019 yılı Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen kongrede mevcut başkan Muhsin Kınacı güven tazeledi.


Haber: Aslı Akış

Hampton By Hilton’da düzenlenen kongreye Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Türk Kızılay Bolu Şube Başkanı Muhsin Kınacı, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ak Parti Bolu Belediye Başkan adayı Fatih Metin, Ak Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, kurum müdürleri,  delegeler ve şube yöneticileri katıldı.

Divan Başkanlığını Selami Konyalıoğlu’nun yaptığı olağan genel kurul Saygı Duruşunun ardından İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Genel kurulda 2016-2017 ve 2018 Faaliyet raporu ile gelir gideri, denetçi raporu şube yönetim kurulunun ibrası, 2019-2020 ve 2021 eylem planı, tahmini bütçe okundu, oylandı ve oybirliğiyle kabul edildi.

“TÜRK KIZILAY’ININ HER ZAMAN MİLLETİN YANINDA”

Kongrede genel kurul açılış konuşmasını Türk Kızılay Bolu Şube Başkanı Muhsin Kınacı yaptı. Kınacı,  Türk Kızılay’ının her zaman milletin yanında olduğunu vurgulayarak 3 yılda yapılanları anlattı. Kınacı; “ Kurban Bağışında 13 sıradayız. Büyük şehirler düşünüldüğünde sıralamamız Ankara’dan 1 düşük. Bunun sonucunda genel merkez tarafından ödüllendirildik.17 bin konserve gönderdi biz de emaneti teslim etmek adına tüm ilçelerde tahmini olarak 7 bin 500-8 bin eve girdik. 585 öğrenciye il ve ilçede bulunan tüm ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye malzemesi alındı. Türkiye’de şu ana kadar örneği görülmeyen belediye başkanlığının projesine ortak olduk ve hasta ziyaretleri yaptık. 3 bin 737 aileye koli yardımı yaptık ve toplamda 85-100 öğrenci arasında değişen sayılarda burs verdik.  Ayrıca eğitime destek yardımız adı altında 50 öğrencimize toplamda 50 bin TL yardımda bulunduk. Ramazan aylarında 13 bin kişiye düzenli olarak 30 gün boyunca iftar verdik. Kan bağışı noktasında 560 ünite kan bağışı ve 175 kök hücre bağışı yapıldı” dedi.  Kınacı, son olarak yeni gerçekleştirmek istediği projeler hakkında da bilgiler verdi.

“KIZILAY’IN EN ÖNEMLİ PARTNERİ BOLU BELEDİYESİ OLACAKTIR”

Kınacı’nın ardından Ak Parti Bolu Belediye Başkan adayı Fatih Metin konuştu. Metin, belediye başkanı seçilmesi halinde Kızılay’ın Bolu Belediyesinin en büyük partneri olacağına dikkat çekerek; “Bakan Yardımcılığım dönemimde birçok ülkeye gitme fırsatım oldu. Bu ülkelerde şunu gördüm. Mazlumların sadece Türkiye içinde değil, tüm dünyadaki mazlumların sesi bizleriz yani Büyük Türkiye Devleti. Biz ufkumuzu buna göre tayin ediyoruz. Bizim ufkumuz Bolu’dan ibaret değil, bizim ufkumuz Dünya’yı saran bir ufuk. O nedenle, ufuksuzlara sesleniyorum. Bu ufku sadece Bolu ile sınırlamamak lazım. Bunu büyük dünyaya hedef alan anlayışla hareket ettirmek lazım. AK Parti iktidarında Bolu Belediyesi çok büyük başarılara imza atmıştır. Allah nasip ederse, Bolu halkımız bu nasip çerçevesinde bizlere destek olursa bizlere Bolu Belediye Başkanı olarak seçerse, Kızılay’ın en önemli partneri Bolu Belediyesi olacaktır. Bunu ilan ediyorum. Sadece hasta ziyaretlerinde sınırlı kalmayan her projesinde Bolu Belediyesi’ni yanında gören bir Kızılay görecek bundan sonra. Bizler Kızılay’ın bölge kan dağıtım merkezi olmak istiyoruz. Bolu Belediyesi olarak istediğiniz yeri temin ve tahsis ederiz. Yeter ki bu hayır işlerinde Bolu’yu merkez yapalım. Bolu halkı hamiyet perverdir. Gönlü, sofrası, eli açıktır” şeklinde konuştu.

“BU KADAR GÜÇLÜ BİR YAPIYI DÜNYADA İLK KEZ GÖRÜYORUM”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kongrenin hayırlara vesile olmasını belirterek; “Kızılay zor durumda kalana yardım etmek için, afete uğramış olanları sarmak için hem ülkemizde hem gönül coğrafyamızda çok ciddi bir faaliyet gösteriyor. Şu son dönemlerde bu kadar güçlü bir yapıyı ilk defa dünyada görüyorum. Bu konuda hizmet eden herkesten Allah razı olsun. Afet alanı içerisindeyiz. Göreve ilk geldiğimizde bir yere Kızılay afet deposu yaptık. Geleceğimiz parlak olacak çünkü bu ülke bizim. Bu ülke ne kadar güçlü olursa bu ülke insanının gücünü değil gönül coğrafyamızın beklentisinin inşallah cevaplarız diyorum. Bu konuda hizmet veren herkesi kutluyorum. Kongrenin öncelikle Kızılay’ımıza, Bolumuza ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

“DAHA FAZLA ÇABA SARF EDİYORUZ”

Kongrede son konuşmayı Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık yaptı. Kınık; “2030'a kadar memleketimizde yoksul kalmaması için devletimize tamamlayıcı büyük bir inisiyatifin başlayacağını müjdelemek isterim” diyerek acıların her gün artmakta olduğu dünyada Recep Tayyip Erdoğan'ın her yerde beklenen lider, Türk ve Kızılay bayraklarının ise her yerde göğüslenen bayrak olduğunu söyledi.

Kurumun faaliyetleri hakkında bilgiler veren Kınık, “Geçen sene yardım ulaştırdığımız insan sayısı 23 milyon. Yani her gün yaklaşık 63 bin kişiye yardım ulaştırmışız. Milletimizin himmetidir. Biz hamallığını yapıyoruz. Bugün toplumumuzu olağanüstü durumlara, afetlere hazırlamak için, insanların bu şartlarda ayakta kalabilmesini sağlamak için, yanında düşeni kaldırabilecek güce ulaşabilmesi için daha fazla çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

Kınık, Türkiye'nin, dünyada güçlenmeye devam eden bir ülke olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti:

“Ülkemiz siyaseti, ekonomisi, kültür ve sanatı, bilimi ve sivil toplumu ile güçleniyor. Dünyanın sessiz yığınlarının sesi olmak, bir vicdanın sesi olmak, kendi çıkarının ne olduğuna bakmazsınız mazlumun, yoksulun dünyada ezilen insanların sesi olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bu asil Türk milleti Kızılay aracılığı ile de yine insani yardımda, afette, toplum sağlığında ulaşabildiği kadar insana ulaşmaya gayret etti, ediyor.”

Başta Türkiye'deki ihtiyaç sahibi insanlar olmak üzere ne kadar muhtaç varsa ulaşmak için çaba göstermeye devam edeceklerini vurgulayan Kınık, bunun için yeni yardım modelleri oluşturduklarını anlattı.

"İNSANLARI MUHTAÇ HALE GETİREN SEBEPLER ORTADAN KALDIRILACAK"

Kınık, bu yeni yardım modellerinin ekonomik güçlenme ve sosyal kalkınma modelleri alanlarında devam edeceğini belirterek, “İnsanların artık ihtiyaç duydukları gıdayı, elbiseyi, belki öğretim burslarını onlara vereceğiz. Ama asıl onları yardıma muhtaç hale getiren sebepler nedir? Bunları ortadan kaldırmak için çaba sarf edeceğiz. Türkiye’de çok büyük bir inisiyatif olarak başlatacağımız, İslam Kalkınma Bankası, İslam Dayanışma Fonu, mali hazinemiz, Türk Kızılay ve uluslararası başka kuruluşlar ile oluşturacağımız sosyal güçlendirme, ekonomik kalkındırma programı ile kadından başlamak üzere bireyin ve toplumun güçlendirilmesi ve aşırı yoksulluğun önüne geçilmesi adına çalışacağız. 2030'a kadar memleketimizde yoksul kalmaması için devletimize tamamlayıcı büyük bir inisiyatifin başlayacağını müjdelemek isterim” ifadesini kullandı.

Bu faaliyet kapsamında değer zincirleri oluşturacaklarını aktaran Kınık, oluşturulan bu değer zincirleri sayesinde faizsiz mikrofinans modeli ile insanların bulundukları bölge ve bireysel yetkinlikleri noktasında hangi işe uygunsa ona yönlendirip para kazanmalarını sağlayacaklarını kaydetti.

“MUHTAÇ İNSANLARA, GİRİŞİMCİLİK VE PARA KAZANMA YÖNTEMLERİ ÖĞRETİLECEK”

Kınık, Türk Kızılay olarak çok farklı değer zincirleri üzerine çalıştıklarını da sözlerine ekleyerek, şunları söyledi:

“Bağ değer zinciri gibi, endüstriyel bazı değer zincirleri gibi üretimden piyasada satışına, elde edilecek karla tekrar bu sistemin finansmanının büyütülüp katılımcı sayısının arttırılmasına yönelik büyük bir değer zinciri... Bununla oluşacak yeni girişimciler ve iyi bir ekonomik kalkınma modeli üzerinde çalışıyoruz.  Devletimizin KOSGEB, İş-Kur, belediyeler, kalkınma ajansları, tarım kredi kooperatifleri, bankaları gibi sosyal kalkınmayı ekonomik güçlenmeyi teşvik eden çok sayıda grupları var. Biz sahada o son noktadaki muhtaç olan insana dokunan bir organizasyon olarak belki KOSGEB'e gidip derdini anlatmaya mecali olmayan Ayşe teyzemizin, Hasan amcamızın yanına giderek onun elinden tutacağız. Ona yapabileceklerini anlatacağız. Öz güven aşılayacağız. Girişimcilik öğreteceğiz. İş idaresi öğreteceğiz. Para nasıl kazanılır, nasıl tasarruf edilir, bir iş nasıl kurulur, nasıl işletilir, gençlerimize, kadınlarımıza, genç kızlarımıza bunları anlatacağız. Onların ilk can sularını vereceğiz ve bu değer zinciri içerisinde sistemin akışını garanti edecek bir modelle inşallah toplumumuzu ve bireyi güçlendirmeye gayret edeceğiz”

“ÖNCE CAN SONRA CANAN”

Yeni dönemin en fazla önemsedikleri faaliyetlerinden birisinin bu olduğunu ifade eden Kınık, bu durumun bütün ulusal dernekler için geçerli olduğu anlatarak, "Önce can sonra canan. Önce kendi toplumumuzu güçlendireceğiz ki, önce kendi insanımızı güçlendireceğiz ki önce kendi yetimimize, kendi yoksulumuza, kendi kadınımıza, kendi bireylerimize, kendi dezavantajlı gruplarımıza destek verip omuz atacağız ki milletimiz güçlensin. Dünyadaki mazluma daha fazla el uzatabilsin." değerlendirmesini yaptı.

Konuşmalarında ardından yapılan seçimde mevcut Başkan Muhsin Kınacı, 128 delegenin 71’nin oyunu alarak Türk Kızılay’ı Bolu Şubesi Başkanı oldu.