Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MUHASEBECİLERE BEYANNAME SEMİNERİ

MUHASEBECİLERE BEYANNAME SEMİNERİ
Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası tarafından, üyelere Kurumlar Vergisi Beyannamesinde Yol Haritası adlı bir seminer verildi.


Bolu SMMMO Toplantı Salonunda düzenlenen seminere, Bolu SMMMO Başkanı Yüksel Ceylan, İstanbul SMMMO Eğitmeni Fatih Tapkan ve üye muhasebeci ve mali müşavirler katıldı.

Seminerden önce bir konuşma yapan Bolu SMMMO Başkanı Yüksel Ceylan, “Kurumlar vergilerini düzenlemeden önce, kurumlar vergisi ile ilgili bir seminer düzenlemek istedik. İstanbul Mali Müşavirler Odasından ricamız oldu, bu ricamız kabul edildi, bugün meslektaşımız Sayın Fatih Tapkan, bize kurumlar vergisi ile ilgili seminer verecek. Seminerin, meslektaşlarımıza, mesleğimize ve Türk Vergi Sistemine hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Ceylan’ın konuşmasının ardından, İstanbul SMMMO Eğitmeni Fatih Tapkan Kurumlar Vergisi Beyannamesi ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi. Tapkan, “Kurumlar vergisinde 5’inci madde herhalde mevzuatın yüzde 30 civarını kapsayan bir bölüm. O bölüme değineceğiz. İndirimler, örtülü sermaye, transfer fiyatlandırılması gibi önemli konulara bugün değineceğiz. 2017 ile 2018 arasında değişen aslınca çok fazla bir şey yok oran dışında. 2018 – 2019 – 2020 için kurumlar vergisi oranı yüzde 22’ye çıktı. Bir önceki sene ile kıyaslarsak en büyük değişiklik o onun dışında çok fazla bir değişiklik yok. 2017 – 2018 arasında dikkat etmemiz gereken temel konu bu.” diye konuştu.