Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MÜDÜR KURT’UN EŞİNİ ATADĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

MÜDÜR KURT’UN EŞİNİ ATADĞI İDDİA EDİLMİŞTİ
Bolu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli Müdürlüğünde biyolog olarak çalışırken, kendisinden habersiz tayini çıkarıldığı gerekçesiyle mahkemeye başvuran Biyolog Cemile Abdulganioğlu, davayı kazanarak görevine geri döndü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, kamuoyuna yaptığı açıklamada, Bolu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Oğuzhan Kurt’un, eşi Ferda Kurt’u ÇED İzin ve Denetim Şube Müdürü olarak atadığını ileri sürdü.

Şevkin, söz konusu atamanın yapılması için Biyolog Cemile Abdulganioğlu’nun baskıya uğratıldığını belirterek, “Cemile Abdulganioğlu, Şube Müdürü olmak üzere sınava girmiş, 100 üzerinden 85 puan almıştır. Uluslararası ve ulusal başarısı olan Cemile Hanım, buraya atanmayıp üstelik de mobinge uğratılmıştır. Olayın arka perdesine baktığımızda ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürü’nün kendi eşini, buraya şube müdürü olarak atadığını görmekteyiz” dedi.

Cemile Abdulganioğlu ise İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim İl Müdürlüğüne görevlendirildi.

MAHKEMEYE BAŞVURDU

Söz konusu tayinin kendi bilgisi dışında gerçekleştirildiğini belirten Biyolog Abdulganioğlu tarafından dava açıldı. Dava sürecinin sona ermesiyle Abdulganioğlu, Bolu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünde görevine geri döndü.

Ganioğlu, davanın sonuçlanmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Bolu İdare Mahkemesi, bilgim ve haberim dışında İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim İl Müdürlüğüne tayinimin çıkarılmasını hukuka aykırı yapıldığı için yürütmenin durdurulması kararı verdi. Karar gereğince Bakanlık atamamı yeniden Bolu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne yaptı. 25 Ocak Çarşamba günü itibari ile Bolu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünde yeniden göreve başladım. İl Müdürlüğünde Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğü’nde Biyolog olarak görev yapacağım” dedi.

İŞ YERİNDEN FOTOĞRAF PAYLAŞTI

Ganioğlu, sosyal medya hesabından da bir fotoğraf paylaşarak, “Zorlu mücadelede, karakterimden ve duruşumdan ödün vermeden yüzümün akıyla çıkmamı sağlayan Yüce Rabbime sonsuz kere şükürler olsun” ifadeleri kullandı. 

Etiketler: bolu haberler