Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“MOTİFLERLE KIBRISCIK” SERGİSİ, GÜLEZLER KONAĞI’NDA AÇILDI

“MOTİFLERLE KIBRISCIK” SERGİSİ, GÜLEZLER KONAĞI’NDA AÇILDI
Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAMER) öncülüğünde düzenlenen Kıbrıscık Araştırmaları ve Halk Kültürü Sempozyumu kapsamında gerçekleştirilen “Geleneksel Dokuma Motiflerinden Seramik Yüzeylere” atölye çalışmalarından esinlenen Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü akademisyen ve öğrencileri, Kıbrıscık’ın zengin kültürünü yansıttıkları eserlerden oluşan seramik sergisini sanatseverlerle buluşturdu.

Karaçayır’daki tarihi Gülezler Konağı’nda açılan “Motiflerle Kıbrıscık” sergisine; Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen, BAMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Azize Aktaş Yasa, Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Perihan Şan Aslan ve Dr. Öğr. Üyesi Şafak Çetin Özkan ile akademisyenler, öğrenciler ve Kıbrıscıklılar katıldı.

KIBRISCIK’IN KÜLTÜREL DEĞERLERİ VE YEREL MİMARİSİ ARAŞTIRILDI

BAMER tarafından düzenlenen Kıbrıscık Araştırmaları ve Halk Kültürü Sempozyumu öncesinde, Kıbrıscık Belediyesi’nin de desteğiyle köy sakinlerinin evlerinde ve yerel dokuma örneklerinin bulunabileceği kültürel mekanlarda akademik çalışmalar yapılmıştı. Bu çalışmaların neticesinde, Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Elemanları Doç. Perihan Şan Aslan ve Dr. Öğr. Üyesi Şafak Çetin Özkan’ın danışmanlığında 9 seramik öğrencisi ve yerel halkın katılımıyla “Geleneksel Dokuma Motiflerinden Seramik Yüzeylere” başlıklı atölye çalışması gerçekleştirilmişti.

Sempozyum çalışmaları kapsamında edindikleri bilgi ve tecrübeleri seramik eserlere dönüştüren Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü öğrencileri, Kıbrıscık kültürünün zengin bir parçası olan geleneksel dokuma motiflerinin yeniden keşfedilmesi ve çağdaş bir yaklaşımla yorumlanıp bir sanat disiplinine dönüşmesi amacıyla bu çalışmalara Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Atölyelerinde devam etmişti. Kıbrıscık deneyiminden yola çıkılarak hazırlanan bu çalışmalar Gülezler Konağı’nda sergilendi.

Sergi; 23 Haziran 2022 tarihine kadar gezilebilir.

Etiketler: bolu haberler