Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Mor patates ulusal basında

Mor patates ulusal basında
Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Bolu’da ilk defa hasadı yapılan mor patates ulusal medyanın da ilgisini çekti.

CNN Türk ekranlarında hafta içi her gün saat 15.00’da Başak Şengül’ün sunumunda izleyicisi ile bir araya gelen haber bültenine canlı yayın konuğu olan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir ve Park ve Bahçeler Müdürü Aylin Aydın, mor patatesi anlattı.

HABER: MEHMET FATİH YALINIZ

Park ve Bahçeler Müdürlüğü uygulama alanında denemesi yapılan ve hasadı gerçekleştirilen mor patates ulusal medyanın ilgisini çekti. CNN Türk ekranlarında hafta içi her gün saat 15.00’da canlı yayınlanan haber bülteninde mor patates konuşuldu.

Başak Şengül’ün sunumunda izleyicisi ile bir araya gelen haber bültenine Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir ve Park ve Bahçeler Müdürü Aylin Aydın konuk oldu.

DHA Bolu Muhabiri Murat Küçük’ün kurduğu canlı bağlantıda mor patatesi anlatan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, “Biz Bolu Belediyesi olarak çok güçlü bir Park Ve Bahçeler Müdürlüğüne sahibiz. Bu kapsamda da bizim sadece patateste değil bir çok alanda denemelerimiz mevcut. Dün itibarıyla hasadını aldığımız mor patates gündeme geldi ama önümüzdeki günlerde de Iza Buğdayı ile ilgili de bir çalışma yapacağız. Bolu toprak yapısı itibarıyla patates ekimine çok uygun bir toprak yapısına sahip. Bu kapsamda çok ünlü sarı patatesimiz mevcut. Daha neler yapabiliriz diye düşünürken, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz mor patatesi gündeme getirdi. Biz de toprağımızda denedik, çok önemli derecede verim aldığımızı düşünüyorum. Hem ekonomik anlamda, hem de lezzet anlamında hem de sağlık anlamında çok değerli bir patates. Bunu değerlendirdik. Sadece bunla bitmiyor, tropik meyvelerimiz var. Basına düşer düşmez çok büyük bir talep oluştu tohumla ilgili. Tohumluk anlamında büyük değil, az bir ekim yaptık. Ama bundan sonraki yıllarda buradaki üreticiler çiftçiler üretsin diye teşvik anlamında ne kadar yararlı oluruz bunu gündeme getirmeye başlayacağız.” diye konuştu.

Mor patatesin üretim aşamasını, faydalarını ve besin değerini anlatan Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Aylin Aydın ise şunları söyledi; “Besleyici ve lezzet özelliği ile bizim patates çeşidimizden biraz daha farklı özelliklerde. Antosiyen bir sebzedir. Mor rengi sayesinde bu sebzemiz, pastadan dondurmaya, milkshakelerde ve birçok unlu mamulde kullanılabilir. Tatlı bir patatestir. Tatlı olması ve mor rengi sayesinde birçok alternatifi var sofralarımıza geliş şeklinde. A, B6 ve C vitamini özellikleri içerisinde bulunmaktadır. Ayrıca hücre koruyucu özelliği vardır. Kalp hastalıkları ve obezite ile savaşmaktadır. Lif oranı yüksek, nişasta oranı düşüktür. Bu da çok sağlıklı bir karbonhidrat olduğunu göstermektedir. Bolu ovası da yumrulu bitkilerin dikimine ve hasadına çok uygun olduğu için mor patatesi denedik, çok verim aldık. Bunu da ticari anlamda dünyada birçok yerde kullanılmakta olduğu için biz de bunu çiftçilerimize göstermek istedik.”