Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MOBİL KONSERLERE POLİS ENGELİ

MOBİL KONSERLERE POLİS ENGELİ
Bolu Belediyesi tarafından kısıtlama sebebiyle evlerinden çıkamayan vatandaşlar için başlatılan mobil konserler polis ekipleri tarafından Bolu Valiliği tarafından izinsiz olduğu gerekçesiyle iptal edildi.

Bolu Belediyesi pandemi nedeniyle maddi sıkıntılar yaşayan müzisyenler ve kısıtlama nedeniyle sokağa çıkamayan insanlara destek olmak amacıyla mobil konserler etkinliği başlattı. Üç gün önce başlayan mobil konserlerde yerel sanatçılar otobüs üzerinde mahalleleri gezerek parçalarını seslendirdi. Bugün de iftardan sonra müzik eşliğinde hareket eden otobüsün önü yaklaşık 500 metre sonra polis ekipleri tarafından kesildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’de görevli komiser Ali Gökduman, belediye yetkililerine etkinliği sonlandırmalarını isteyerek, “Millet daha fazla sıkıntı çekerken, dışarıya hava almaya çıkamazken sizin böyle izinsiz etkinlik yapmanız sonuçta bir kurumsunuz. Sizin örnek olmanız gerekiyor. Gerekli kurumlar tarafından izin olsa bizde sizin güvenliğinizi sağlarız. Hıfzısıhha Kanununda izinsiz olarak böyle bir etkinlik yapmanız yasak. İnsanların hastalarının, çocuklarının yanına gidemediği bir dönemde sizin kurum olarak böyle bir etkinlik yapmanız yasak. Etkinliği sonlandırın. Sonlandırmazsanız katılan arkadaşlara cezai işlem uygulayacağız. Bu durumda benim kanunu uygulamam lazım. Burada alkışlayan insanda var evinde hastası olan insanlarda var bunu da değerlendirmek lazım.” dedi.


Bolu Belediye Basın Yayın Müdürü Ergin Yönet ise polis ekiplerine 5313 sayılı belediye kanunu hatırlatarak, “Biz keyfi bir şey yapmıyoruz. Biz eğlenmiyoruz. 5313 sayılı belediye kanunu çok açık. Belediye bunu yapmakla mükellef. Belediye şu an 7/24 görev esaslı çalışıyor. Balkonlarda insanlar bizlere eşlik etmek istiyor.” diye konuştu. 

Olayın ardından otobüsün yanına gelen Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir ise gazetecilere yaptığı açıklamada, “Biz burada yasaya uymayan bir faaliyet olduğunu düşünmüyoruz. Bizde etkinliğimizi sonlandırırız. Bizim amacımız şehrimizde yaşayan yerel sanatçılara destek vermekti. Yerel sanatçılarımız sektörel anlamda çok ciddi sıkıntı çekiyordu biz destek vermek istemiştik. Hem de evlerinde kalan vatandaşlara moral vermek istemiştik. Polisimiz böyle uygun görmüşse yapacak hiçbir şeyimiz yok. “ diye konuştu.


Polislerle belediye yetkilileri arasındaki diyaloglar sırasında camlarından olayı izleyen vatandaşlar mobil konserin durdurulmasına tepki gösterdiler. Polis ile belediye yetkilileri arasında yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından mobil konserler iptal edildi.