Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Mobbing iddialarına , Milli Eğitim Müdürlüğü'nden cevap

Mobbing iddialarına , Milli Eğitim Müdürlüğü'nden cevap
Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden “Emine Mehmet Baysal Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okul Müdürü Murat Bulut’un öğretmenlere mobbing uyguladığı” yönündeki iddialara ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, söz konusu okula görev yapan öğretmenler tarafından daha önce şikâyet başvurusu yapılmadığı, iddiaları içeren dilekçelerin 23.03.2021 tarihinde teslim alındığı ifade edildi.
Türk Eğitim-Sen Bolu Şube Başkanı Erhan Bayram, Emine Mehmet Baysal Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okul Müdürü Murat Bulut’un okulda görev yapan öğretmenlere karşı mobbing uyguladığını, öğrencilerin yanında hakaret ve tehdit içeren söylemlerde bulunduğunu iddia etmişti. Bunun üzerine Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden konu ile ilgili açıklama geldi.

Müdürlükten yapılan açıklamada, öğretmenler tarafından daha önceki süreçte şikâyet başvurusu yapılmadığı belirtilerek, “25.03.2021 tarihinde ilimiz yerel gazetelerinde çıkan “Okul Müdüründen Mobbing” başlıklı haberlerle ilgili olarak açıklama yapma zorunluluğu hâsıl olmuştur. Basına yansıyan iddialar ile ilgili olarak haberde bahsi geçen okulda görev yapan öğretmenlerimizin daha önceki süreçte bu tür iddiaları içeren herhangi bir şikâyet başvurusu olmamış olup öğretmenlerin iddialarını içeren dilekçeleri 23.03.2021 tarihinde teslim alınmıştır. Dilekçelerde iddia edilen konularla ilgili inceleme/soruşturma işlemleri kanun ve yönetmelikler çerçevesinde sürdürülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.