Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MİYAGİ SINIFLARI ÇİKOLATA FABRİKASINDA

MİYAGİ SINIFLARI ÇİKOLATA FABRİKASINDA
Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu'nun ortağı olduğu ve Bolu Bağışçılar Vakfı tarafından desteklenen MİYAGİ (Minikler Yaşama Girişiyor) Projesi kapsamında, 50 ilkokul 1. sınıf öğrencisi BOLÇİ Çikolata Fabrikası'nı ziyaret etti.


Küçük öğrencilerin fabrika ziyaretine Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Sertaç Günay'ın yanı sıra kurul üyeleri, Bolu Bağışçılar Vakfı Genel Sekreteri Öznur Akkaya, BOLÇİ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aksoy, BAİBÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Okyay ve Koç İlkokulu'nun öğretmenleri katıldı.

Hayatlarında ilk defa bir fabrikayı gezen minik öğrencilerin mutluluğu BOLÇİ firmasının kendilerine hediye ettiği çikolata paketleri ile daha da arttı.

Bolu'daki girişimcilik kültürünün gelişmesi için Bolu Bağışçılar Vakfı ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu'nun ortaklığında hayata geçirilen proje, Koç İlkokulu'nda oluşturulan MİYAGİ sınıflarıyla yürütülüyor.

Çocukların girişimcilikle ilgili farkındalıklarını arttırmak, yaratıcılıklarını bu alanda kullanmaya özendirmek, akran, aile ve toplumla etkili işbirliği becerilerini güçlendirmek amacıyla başlatılan proje kapsamında 50 minik öğrenci BOLÇİ Fabrikası'nı gezdi. Ziyaret sırasında çikolata üretiminin safhalarını izleyen miniklere, fabrika yetkilileri tarafından bilgi verildi.

"Girişimcilik ruhu aşılanacak, Bolu'daki girişimcilik kültürü gelişecek"

Ziyaret hakkında bilgi veren Bolu Bağışçılar Vakfı Genel Sekreteri Öznur Akkaya, MİYAGİ Projesi'nin ikinci yılında olduğunu belirterek, bu yıl projenin 1. sınıflardan başlatıldığına dikkat çekti. Proje kapsamında 1. sınıf öğrencileriyle Bolu'daki en güzel girişimcilik örneklerinden biri olan BOLÇİ Fabrikası'nı ziyarete ettiklerini ifade eden  Akkaya, "Bugün buraya 50 minik ilkokul 1. sınıf öğrencisi ile birlikte geldik. Minik öğrencilerimiz ilk defa bir fabrikayı gezme fırsatı buldu. Tabi bu fabrika çikolata fabrikası olunca ilgileri daha da arttı. Amacımız Bolu'daki girişimcilik kültürünü temel eğitimden başlayarak geliştirmektir. 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'mızın ülkenin tüm okullarında görmek istediği beceri ve girişimcilik atölyeleri MİYAGİ Projemiz ile 2 yıldır Bolu'da uygulanmakla beraber bakanlığa örnek model olarak sunulmuştur. Projede emeği geçen başta gönüllü akademisyen ve öğretmenlerimize, bağışçımız Hasan Aksoy'a ayrıca Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'na teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.  

"Desteğimiz devam edecek"

Minik öğrencilerin BOLÇİ Fabrikası'nı ziyaretlerinden dolayı büyük mutluluk yaşadığını belirten BOLÇİ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aksoy, "Bu ziyaretler Bolu için gerçekten çok önemli. Minik öğrencilerimiz burada sadece bir fabrikayı ziyaret etmiyor. Burada gelecekte başarabilecekleri güzel işler için ilham da alıyorlar. MİYAGİ Projesi bu açıdan çok önemli. Milli Eğitim Bakanlığımıza örnek model olarak sunulduğunu duydum. Bu durum beni çok mutlu etti. BOLÇİ olarak bu tür projelere desteğimiz devam edecek" dedi.

"Hediye paketlerinin içinden kitap ve çikolata çıktı"

Fabrika ziyareti sırasında BOLÇİ'nin minik öğrenciler için bir de sürprizi vardı. BOLÇİ yetkilileri tarafından hazırlanan ve içinde 'Charlie'nin Çikolata Fabrikası' kitabı ile çikolata dolu paketlerinin yer aldığı hediye çantalar öğrencilere dağıtıldı. Hediye paketlerini alan minik öğrenciler büyük mutluluk yaşarken, Hasan Aksoy'a ve fabrika yetkililerine teşekkür ettiler.