Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“Minimum 7 milyon lira para harcanmış”

“Minimum 7 milyon lira para harcanmış”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Gölcük Tabiat Parkı ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Başkan Özcan, Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı birinci oturumunda Gölcük'teki yapılaşmanın gündeme gelmesi üzerine, mahkemenin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararına rağmen çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Bizim tespitlerimize göre minimum 7 milyon lira para harcanmış buraya. Bende gittim, içim sızladı." dedi. Başkan Özcan, Gölcük'le ilgili acil karar verilmesi gerektiğini söyleyerek, Meclis'e bu konuda ortak çalışma yapılmasını teklif etti.

Bolu Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı birinci oturumu dün akşam Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın başkanlığında gerçekleşti. Gündem maddelerinin meclis üyelerinin oylarına sunularak karara bağlandığı toplantıda Gölcük Tabiat Parkı’nın imara açılması konusu gündeme geldi. AK Parti’li Belediye Meclis Üyesi mimar Semih Dimicioğlu’nun konuyu gündeme taşıması üzerine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Gölcük’teki çalışmaların acı bilançosunu Meclis’le paylaştı.

“GİTTİM, İÇİM SIZLADI”

Belediye Başkanı Tanju Özcan, Gölcük ile ilgili mahkemenin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararına rağmen yapılaşmanın devam ettiğini belirterek, “Mahkeme yürütmeyi durdurmasına rağmen buradaki yapılaşma devam etmiş. Ve bizim tespitlerimize göre minimum 7 milyon lira para harcanmış buraya. Bende gittim, içim sızladı.” dedi.

“ACİL KARAR VERMEMİZ GEREKİYOR”

Hukuki sürecin devam ettiğine dikkat çeken Özcan, Gölcük’teki yapılarla ilgili acil karar verilmesi gerektiğini belirtti. Özcan,  “Şimdi mahkeme kararı olduğu için Gölcük’teki yapıları işletmeye açabilmek mümkün değil. İkinci olarak yürütmeyi durdurma kararından sonra mahkemenin gerekçeli kararı gelecek. Bu kararı Bakanlık doğal olarak temyiz edecek. İki-üç yıl İstinaf-Danıştay aşamalarından geçecek ve burada yapılmış olan yapılar da çürüyecek.  Benim önerim şu; bu konuda acil bir karar vermemiz gerekiyor. İsterseniz iki arkadaşımızı belirleyelim ve bu konuda çalışsınlar ne yapabiliriz, bunları nasıl değerlendirebiliriz diye. Zaten o evler orada kaldığı sürece kötü bir görüntü ortaya çıkacak.” ifadelerini kulla