Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MİNİK ELLER ÖNCE KUŞ YUVALARINI BOYADI SONRA AĞAÇLARA ASTI

MİNİK ELLER ÖNCE KUŞ YUVALARINI BOYADI SONRA AĞAÇLARA ASTI
Bolu Bağışçılar Vakfı Anaokulunun minik öğrencileri kuş yuvalarını renk renk boyadılar ardından, öğretmenleri Neslihan Karademir gözetiminde okul bahçesindeki ağaçlara astılar. Etkinlik sayesinde çocuklar hem el becerilerini hem de hayvan sevgisi ve onları koruma duygularını geliştirdi.

HABER: ASLI AKIŞ

Bolu Bağışçılar Vakfı Anaokulu Öğretmeni Neslihan Karademir, öğrencilerine hayvan ve doğa sevgisini nasıl aşılayabileceğini düşündü, çocukların çevre ve doğaya karşı sorumluluk bilincini geliştirmeyi amaçladı. Karademir,  “Çocuklar Doğa ile Mutlu” eTwinning Projesi kapsamında anaokulunun minik öğrencileri için kuş yuvası boyama etkinliği gerçekleştirdi.

Miniklere sosyal sorumluluk aşılamak için Bolu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından gönderilen kuş yuvaları minik ellerin dokunuşuyla renklendi. Daha sonra, öğrencilerin kendi hayal dünyasına göre rengarenk boyadıkları içerisine yiyeceklerini de yerleştirdikleri kuş evleri okul bahçesinde ağaçlara asıldı.  Artık, soğuk kış günlerinde doğadaki kuşların sıcak yuvası olacak kuş evleri.

Yaptıkları kuş evlerini yerlerine astıkları için mutlulukları görülmeye değer çocuklar bir kuşa can simidi oldu.

“DUYGUSAL VE RUHSAL AÇIDAN GELİŞİMLERİNİN OLUMLU YÖNDE GELİŞMESİ HEDEFLENDİ”

Etkinliğin akabinde açıklamada bulunan Bolu Bağışçılar Vakfı Anaokulu Öğretmeni Neslihan Karademir; “Bağışçılar Vakfı Anaokulunun Erasmus KA101 Projesi yaygınlaştırma çalışmasıdır.2022 yılı Şubat ayında faaliyetlerine başlayan Çocuklar Doğa İle Mutlu e-twinning projemiz 3-6 yaş grubu çocukların doğaya karşı duyarlı, kendini rahat ifade edebilen, yeteneklerini keşfedip, doğal materyaller kullanarak somutlaştıran aynı zamanda sosyal, duygusal ve ruhsal açıdan gelişimlerinin olumlu yönde gelişmesi hedeflenmiştir. Yapılacak etkinliklerimizde fen ve matematik, orf ritim, sanat, Türkçe dil, drama gibi çalışmaları doğal materyaller ile bütünleştirerek uygulanmaktadır” dedi.

“HAYVAN VE DOĞA SEVGİSİNİ AŞILIYORUZ”

Proje ile çevreye karşı duyarlılık konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini vurgulayan Karademir;  “Toplamda 200 den fazla çocuğun katılımıyla sürdürülen projemizde etkinliklerimizden biri de kuş yuvası oluşturmaydı. Orman Genel müdürlüğü ile ortak çalışmamız sonucunda cıvıltıları ile bizlere neşe veren can dostlarımız kuşlarımıza barınma ve beslenmeleri için tüm ortaklarımıza kuş yuvalarını dağıttık. Ortaklarımız okul bahçelerindeki ağaçlara, içlerine yem de koyarak kuş yuvalarını asacaklar ve çocuklar ile gözlem yaparak çocukların doğa dostu, doğaya duyarlı bireyler olmaları ve hayvan sevgisini küçük yaşlarda aşılama hedefimize ulaşmayı düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı.

PROJENİN KURUCU ÜYELERİ

Neslihan Karademir-Bolu Bağışçılar Vakfı Anaokulu

PROJENİN KATILIMCI ÜYELERİ

Esen Sezer-Kadriyeana Anaokulu, Nermin Sezgin- Bolu Bağışçılar Vakfı Anaokulu, Cülvent Yılmaz-Şerifebacı Anaokulu, Emel Yenioğlu-Latife Hanım Anaokulu, Özlem Kaya-Kadriyeana Anaokulu, Zehra Kaplan-Şehit Tufan Kansuva Anaokulu, Seda Evren-Cizre Anaokulu, Berna Sert-Bulanık Türk Telekom İlkokulu Anasınıfı, Ayşegül Akman-İsmetpaşa İlkokulu Anasınıfı

FARKLI ÜLKELERDEKİ ORTAKLAR

Anca Purtan-Romanya, Ciaudia Violeta Varciu-Romanya, Nathalie Pavageau-Fransa, Paraslevi Tsanti-Yunanistan, Liana Skamp-Yunanistan, Diana Duma-Romanya
Etiketler: bolu haberler