Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MİNİK AKİF SATRANÇTA ŞAMPİYON OLDU

MİNİK AKİF SATRANÇTA ŞAMPİYON OLDU
Turkuvaz Eğitim Kurumları’nda düzenlenen satranç turnuvasında 5 yaşındaki Cafer Akif Çalışkan 1’inci oldu.

Turkuvaz Eğitim Kurumları’nda Satranç Antrenörü Levent Tümer tarafından düzenlenen satranç turnuvasında okul öncesi kategorisinde 2015 doğumlu Akif Çalışkan rakiplerinden yaşça daha küçük olmasına rağmen namağlup şampiyon oldu. Antrenör Tümer’in büyük takdirini kazanan minik sporcu santranç yeteneğiyle insanları kendine hayran bıraktı.

Kısa sürede büyük gelişme kaydeden ve namağlup şampiyon olan minik Akif hakkında konuşan Antrenör Tümer, “Çocuk isteyecek ki, veli destekleyecek ki öğretmeni onu yönlendirebilsin. Turkuvaz Okullarının Papatya Anasınıfına 6 aydır devam ediyorum ben. 3 tane 6 yaş grubumuz, 2 tane de 5 yaş grubumuz var. Akif 5 yaş grubumuzun 2015’lilerin bulunduğu sınıfta ve okul öncesi kategorisinde 1’inci oldu. Kendinden yaşça büyük olan rakiplerini 6 aylık bir eğitimle alt etti. Akif’in kardeşlerinden ortanca olanı satranç sporcusu ve aynı zamanda Bolu’daki il temsilciliğini birlikte yürüttüğümüz Köroğlu Satranç Kulübü’nün sporcusu. Yöneticisi ve antrenörü olduğum için öğretmen evinde yapılan etkinliklere abisinin katıldığını biliyorum. Geçtiğimiz yıllarda ve genelde de iyi sporcular ailenin küçük çocuğu olur. Mutlaka önlerinde örnek ağabey ya da abla olur. Küçük çocuğa destek verir ve bence Akif’in rol modeli abisi. Öğretmeni sevdiği zaman çocuk evde rol modelini sıkıştırmaya başlıyor. Ben o dönüşleri aldığım zaman doğru yolda olduğumu anlıyorum. Bunu yaptırabiliyorsak başarmışız demektir” ifadelerini kullandı.

AİLESİ AKİF’E TAM DESTEK VERİYOR

Küçük şampiyon Akif’in ailesi katıldıkları satranç turnuvasının ödül töreninde heyecan ve sevinçle oğullarını desteklediler. 5 yaşındaki şampiyonun babası Ümit Çalışkan, “2015 bolu doğumlu Akif. Bu yılın başından beri antrenörü Levent beyin eğitimiyle bu noktaya geldi. Okul öncesi kategorisinde kendi yaş grubundan üst seviyedeki çocuklarla 5 maç yaptı ve tüm maçları kazandı. Namağlup şampiyon oldu. Akif bizim 3 çocuğumuzun 3’üncüsü. Başarısından dolayı onu yetiştiren Levent öğretmene teşekkür ederiz” dedi.

Turkuvaz Eğitim Kurumları Satranç Turnuvası okul öncesi kategorisi şampiyonu Cafer Akif Çalışkan ise satranç hakkında, “Centilmen, kibar, saygılı ve sabırlı insanların sporudur” dedi.