Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MİLLİ PARKLAR KENDİNİ YENİLEDİ

MİLLİ PARKLAR KENDİNİ YENİLEDİ
Bilindiği üzere Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında Bolu İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından ilimizde bulunan ve Türkiye'ye mal olmuş Abant, Yedigöller ve Gölcük gibi Milli Parklar ziyaretçilere kapatılmıştı. Uzun süredir insanların girmediği bu alanlar adeta kendini yeniledi.

Her gün binlerce vatandaşın ziyaret ettiği Abant, Yedigöller ve Gölcük gibi alanlar insan girişinin yasaklanmasından sonra kısa bir sürede büyük değişime uğradı. Önceden insan yoğunluğu nedeniyle ot bitmeyen alanlar bile yemyeşil olurken, yabani hayvanlarda piknik alanlarında dolaşmaya başladı. İnsanlardan ürkerek uzaklaşan kuş türleri de bu alanlara indi. Öte yandan Bolu Milli Parklar Müdürlüğü'de bu süreçte piknik alanlarında ki tüm külleri temizleyerek bakımları yaptı.

Konuyla ilgili konuşan Bolu Milli Parklar Müdürü Serpil Uysal, bu süreçte gözle görülür bir değişimin yaşandığını dile getirerek, “Bu süreçte Milli Park alanlarımızda büyük değişim yaşandı. İnsan girişi olmadığı için tüm bölgeler yeşillendi ve çiçekler açtı. Piknik alanlarında yabani hayvanları gözlerimizle görmeye başladık. Yedigöller’de geyik ve karacalar, Abant’ta tilkiler, Gölcük'te ise ayılar piknik yapılan alanlarda rahatça dolaşıyor. Bizde bu süreçte Milli Parklarımızda temizlik ve bakım çalışmalarını yaptık. Piknik alanlarında ki küllere kadar temizledik. Bu bölgelerde doğa adeta yeniden uyandı diyebilirim” şeklinde konuştu.