Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MİLLİ CİMNASTİKÇİLER BORA VE MERT EFE, BAŞARILARINA YENİ "HALKA"LAR EKLEMEK İSTİYOR

MİLLİ CİMNASTİKÇİLER BORA VE MERT EFE, BAŞARILARINA YENİ
Mersin'de düzenlenen Avrupa Erkekler Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda, gençler kategorisinde bir gümüş bir bronz madalya kazanan Mert Efe Kılıçer ile iki bronz madalya alan Bora Tarhan, elde ettikleri başarının ardından yeni hedeflere odaklandı.


Halka ve atlama masası aletinde Avrupa üçüncüsü olan Bora Tarhan ile barfiks aletinde Avrupa ikinciliği, paralel bar aletinde ise Avrupa üçüncülüğü elde eden Mert Efe Kılıçer, şampiyona sonrasında antrenmanlarına ara vermeden devam ediyor.

Bolu'nun Karaçayır Mahallesi'nde yer alan Murat Canbaş Cimnastik Salonu'nda çalışmalarını sürdüren milli cimnastikçiler, başarılarına yenilerini eklemek istiyor.

"CİMNASTİK ÇOK İYİ BİR İVMEYLE İLERLEMEYE DEVAM EDİYOR"

Bora Tarhan, yaptığı açıklamada, şampiyona öncesinde salgın nedeniyle zorlu bir süreç geçirdiklerini söyledi.

Yaklaşık 4 ay salona gidemediklerini belirten Tarhan, "Yarışmanın düzenlenmesine karar verilmesi üzerine salona gelerek çalışmalara başladık. Psikolojik ve fiziksel olarak çok zordu. Ancak bunun üstesinden geldiğimizi düşünüyorum. Yarışmada güzel dereceler aldık. Daha iyisi olabilirdi ama bu da güzel. Normal şartlarda Azerbaycan'da yapılması planlanan şampiyona pandemi ve bölgedeki şartlar nedeniyle Türkiye'ye alındı. Şampiyonanın Türkiye'de yapılmasının bize çok avantajı oldu. İsterdik ki seyircimiz de olsun ve bizi desteklesin. Ancak pandemi nedeniyle seyircisiz oldu. Yine de kendi ülkemizde olması bize ekstra bir motivasyon kaynağı oldu." ifadelerini kullandı.

Tarhan, gençler kategorisinde katıldığı son şampiyonada madalya almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu benim gençlerdeki son yarışmamdı. Bundan sonra büyüklere geçeceğim. Daha fazla çalışmam gerekiyor. İlk hedefim büyükler takımında ağabeylerimin yanında yer almak. Ondan sonra da madalyaları bir bir sıralamayı hedefliyorum." dedi.

Cimnastikte son yıllarda başarılı sporcuların yetiştiğini aktaran Tarhan, "2012 yılından bu yana cimnastik çok iyi bir ivmeyle ilerlemeye devam ediyor. Basamakları birer birer değil, artık üçer-beşer çıkıyoruz. Bizden önce ağabeylerimizin aldığı başarılar çok iyiydi. Aldığımız madalyalarda onlardan aldığımız motivasyonun katkısı var." diye konuştu.
Etiketler: bolu haberler