Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MİLLİ CİMNASTİKÇİ MURAT CANBAŞ DUALARLA ANILDI

MİLLİ CİMNASTİKÇİ MURAT CANBAŞ DUALARLA ANILDI
28 yıl önce bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Akdeniz Oyunları ve Avrupa Şampiyonu, Milli Cimnastikçi Murat Canbaş mezarı başında Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan anma programı ile anıldı.

Haber: Burhan Yeşiltaş

Merhum Milli Cimnastkçi Murat Canbaş’ı anma törenine; Bolu Ak Parti İl Başkanı Suat Güner, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Bolu Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Bolu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemalettin Metin, Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Yardımcısı Ramazan Demir, ailesi ve milli sporcular katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından protokol tarafından konuşmalar ve milli cimnastikçiler tarafından Murat Canbaş’ın mezarına çiçek sunumu yapıldı.

“Türk sporuna ve Türk Cimnastiğine borcunu fazlasıyla ödedin”

Törende ilk konuşmayı Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara yaptı. Çilkara, “Ülkemizin yetiştirdiği en büyük ve en başarılı cimnastikçi hayatının baharında 19 yaşında dalın kopan bir çiçek gibi aramızdan ayrılıp, ebediyete gitti. Ülkesi adına yarıştığı 46 yarışta bitmek bilmeyen hırsıyla, Allah’ın ona bahşettiği yetenekleri, yaşadığı 19 yıla sığdırdığı büyük başarılarıyla süsleyen şampiyon tüm camianın belleğinde ve yüreğinde yaşayacaktır. Evet, Murat sen kısa yaşamında, bu ülkeye Türk sporuna ve Türk Cimnastiğine borcunu fazlasıyla ödedin. Büyük başarılara imza attın. Çok daha büyük başarıları elde etmene yeteneğin ve hırsın değil ancak zamanın yetmedi. Şampiyona Allah’tan rahmet, ailesine yakınlarına ve tüm cimnastik camiasına sabır ve baş sağlığı diliyorum. Ruhun şad olsun Murat” dedi.

“Artık Türk Cimnastiği onun açmış olduğu bu yolda büyük şampiyonlar yetiştiriyor”

Daha sonra konuşma yapan Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Türk Cimnastiğinin bugünleri gelmesinde merhum Murat Canbaş’ın çok büyük katkıları olduğunun altını çizerek: “Her yıl benim için burada konuşmak gerçekten kolay değil. Ama buraya gelirken, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Sav’in şu sözü aklıma geldi. ‘Mezarlıkları ziyaret edin. Çünkü onlar size ölümü hatırlatır’ der. Fakat biz her yıl buraya geldiğimiz zaman ölümü hatırladığımız gibi kısacık ömründe ülkeye büyük başarılar kazandıran ve ülkesini ve cimnastik ailesini gururlandıran Murat Canbaş’ı şampiyonluklarıyla hatırlıyoruz. 1994 yılıydı, ilk Dünya Şampiyonasına ülkemiz gittiği zaman final oynadı büyükler kategorisinde. Ülkemiz 25 yıl süre sonra ilk defa 2019 yılında İbrahim Çolak ile Almanya’da Dünya Şampiyonluğu elde edip, İstiklal Marşımızı okuttu. Aslında bu kıvılcımı 25 yıl önce Murat Canbaş ateşledi ve alev oldu. Artık Türk Cimnastiği onun açmış olduğu bu yolda büyük şampiyonlar yetiştiriyor. O yüzden kendisini hatırlamamız için bu organizasyonu bu töreni organize eden öne Gençlik Spor İl Müdürlüğüne, Bolu halkına onu unutmayan şampiyonlara ben bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Allah hepimize uzun ömürler versin ama ebediyete intikal ettikten sonra da hepimize böyle güzel hatırlanmayı nasip etsin. Bu vesileyle yakın zamanda kaybettiğimiz Turgut Canbaş’ı da rahmetle anıyor, Allah hepimize uzun ömürler versin diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından minik cimnastikçi sporcular Murat abilerinin mezarına çiçek sundular.

Daha sonra Murat Canbaş’ın ruhu için dua ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu.   

Etiketler: bolu haberler