Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MHP'DEN 51. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA VE ANMA TOPLANTISI

MHP'DEN 51. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA VE ANMA TOPLANTISI
MHP İl ve İlçe Teşkilatları ile Ülkü Ocakları , MHP’nin 51. kuruluş yıl dönümü nedeniyle parti binasında kutlama ve anma toplantısı gerçekleştirdi.

51. Yıl nedeniyle kutlama konuşması yapan Mhp İl Başkanı Cihan Başaran;

“ İlhamını 5 bin yıllık Türk medeniyet tasavvurundan, maneviyatını 1400 yıllık İslam şuuru ile Peygamberimiz Hz. Muhammed A.S. den alan, felsefesini Orhun Anıtlarında somutlaştıran Türk milliyetçiliği, 8-9 Şubat 1969 tarihinde, Milliyetçi Hareket Partisi adıyla Türk siyasi hayatına girdi.

Milliyetçi Hareket Partisi, önce ülkem ve milletim diyerek yola çıktığında, milli duruş, milli hassasiyet, Türk İslam davası, İlâ-yı kelimetullâh sevdası, Kızıl elma ve Turan kavramları ile gönüllere taht kurarak bu günlere geldi. Bu gün 51. Yılımızı şanla şerefle, coşkuyla kutluyoruz. Bu kutlu davayı siyasi bir hareket olarak kuran ve bizlere emanet eden başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve kurucu dava arkadaşlarını, bu davaya 51 yıldır sahip çıkarak şehit düşmüş kıymetli dava büyüklerimizi, emek vererek bu günleri yaşamaya vesile olmuş ve bu gün hayatta olmayan çilekeş dava büyüklerimizi rahmet ve minnet ile anıyorum. Ruhları şad olsun, mekanları Cennet olsun.

Başbuğumuzdan teslim aldığı sancağı güçlü bir duruş, fedakar bir dava adamı, bilge bir devlet büyüğü, Türkiye sevdalısı ve Türk Milletine hizmet şuuru ile taşıyarak bizlere Liderlik yapan, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’yi en kalbi duygularımla selamlıyorum. 51 yıldır bu davaya herhangi bir zamanda hizmeti olan bütün dava arkadaşlarımı da şükranla anıyorum. Geçmişte bir şekilde aramızdan ayrıldığı halde, davasını, yuvasını, üç hilal sancağını özleyen emektar ağabeylerimizi de hasret ve şükranla anıyorum.

Burada toplanmamızın amacı, bu güne kadar MHP’ye emeği geçen her kardeşimizi, ağabeyimizi anmak, onlara takdir ve teşekkür mesajlarımızı iletmektir. Allah birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin. Bizlere teslim edilen MHP Üç Hilal sancağını, bizden önceki ağabeylerimizden devir aldığımız gibi, bizden sonraki kardeşlerimize şanla şerefle teslim etmeyi bir borç biliriz. Allah MHP’sini ve Milliyetçi Ülkücü, Türk İslam Davamızı kıyamete kadar yaşatsın ve yüceltsin. “