Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MHP İL BAŞKANI BAŞARAN "MİLLİ MÜCADELEMEZDİR"

 MHP İL BAŞKANI BAŞARAN
Bu virüs salgınından ve tetikleyeceği ekonomik krizden bir an evvel kurtulmamız, bizim için büyük bir " Milli Mücadele "dir.
Bütün dünya aynı anda Covid-19, Korona Virüs Salgını ile mücadele ediyor. Türkiye'de virüsün yayılmaması için gerekli çalışmalar yapılıyor. İlacı olmayan, aşısı olmayan, tedavisi bilinmeyen bu virüs ile mücadele, görünmeyen düşman ile savaşmak kadar zor. 

Bu nedenle millet olarak bize de görevler düşüyor. Çalışma hayatı haricinde, acil bir ihtiyaç yoksa evden çıkmamak, evden çıktığımızda virüs bulaşmasını önlemek için güvenli mesafeye ve temasa dikkat etmek. Ellerimizi ağız, burun ve gözlerimize, sabunla yıkamadan yada dezenfekte etmeden sürmemek. Dışarıdan eve geldiğimizde, aile fertlerini korumak için üstümüzü değiştirip, ellimizi yüzümüzü yıkamak. Yaşlılara virüs bulaşmaması için çok büyük titizlik göstermek, din, ahlak ve vicdani vazifelerdir. 

Devletimizin Valisi, Kaymakamı, Askeri, Polisi, Sağlık görevlisi, Memuru, tüm imkanları ile 24 saat çalışmaya devam ediyor. Ülkü Ocakları, yaşlılarımızın ihtiyaç duymaları halinde her an hazır olduklarını ve kapılarına kadar hizmet götüreceklerini duyuruyor. Manavlar Odası yaşlılarımıza sebze ve meyve hizmeti götürmekte öncü oluyor. Terziler odası gönüllü olarak maske dikiyor. Bolu’daki esnaf ve kredi kooperatifleri yönetim kurulu başkanları kredi ödemelerini erteliyor. Taksiciler, müşteri olmamasına rağmen, vatandaşın acil ihtiyaçları için, kontak açık nöbet tutuyor. Manavlar odası pazar yerinde maske ve eldiven dağıtıyor. Üretici şirketler gıda ve ihtiyaç maddeleri fiyatlarına zam yapmayacaklarını duyuruyor. Sağlık il müdürlüğü çalışanları maske ve sterilizasyon malzeme üretmek için çalışıyor. Sağlık çalışanlarımız 24 saat nöbette ve teyakkuzda. Emniyet güçlerimiz ve Garnizon komutanlığı 24 saat nöbette. Ticaret il müdürlüğü ve zabıta ekipleri fırsatçılara göz açtırmamak için her gün denetimler yapıyor. BBDK bankaların iş dünyasına sağlayacağı krediler konusunda talimatlarını veriyor. Muhasebeci ve Mali Müşavirler destek paketlerinden esnafın ve çalışanların eksiksiz faydalanabilmesi için hazırlık yapıyor. Belediyeler kiradan, su tahsilatından fedakarlık yapıyor. Sokaklar ve resmi kurumlar dezenfekte ediliyor. Türkiye tek vücut, tek yürek, tek ses olmuş. 

Türk Milleti top yekun bu salgın ile mücadele ediyor. Çünkü dünyayı etkileyen bu büyük kriz, yaşadığımız yüz yılın en büyük krizi. Dünya bu virüs ve tetiklediği ekonomik krizle mücadele ediyor. 

Bu virüs salgınından ve tetikleyeceği ekonomik krizden bir an evvel kurtulmamız, bizim için büyük bir  " Milli Mücadele "dir. 

  Sabırlı olalım, panik yapmayalım, devletimizin alacağı tedbirlere ve kurallara kesinlikle uyalım. Türk Bayrağı altında, aynı kaderi birlikte paylaşan Türk Milletiyiz. Bu kötü günleri el birliği ile en kısa sürede bertaraf edelim. Virüs yayılması ne kadar çabuk önlenirse, normal hayata dönmemiz de o kadar çabuk olacaktır.

Virüs yayılmasını durdurmak için bilmemiz gereken sadece şudur, 
" Virüs Gezmez, İnsan Gezer. "

  Bunu da atlatacağız, bu süreçte karamsarlık aşılayanlara, kötümserlik yayanlara, provokasyonlara yeltenenlere, fırsatçılık, stokçuluk ve karaborsacılık yapanlara azami derecede dikkat edelim.‬

  Böylesine zorlu ve sabır gerektiren bir dünya felaketi yaşadığımız günlerde, Yüce Allah hepinizi ve sevdiklerinizi korusun. Kendinizi ve sevdiklerinizi korumak için sizlerde çok dikkatli olun. Evde Kalın Sağlıklı Olun. 

Bu vesile ile Miraç Gecemiz Mübarek olsun. En kısa zamanda, sağlıklı ve mutlu günlerde buluşmak dileklerimle selam ve sevgiler.

Cihan BAŞARAN MHP Bolu İl Başkanı