Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MHP, ESNAF VE MESLEK ODALARI YÖNETİMLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

MHP, ESNAF VE MESLEK ODALARI YÖNETİMLERİYLE BİR ARAYA GELDİ
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi tarafından başlatılan ‘Ahilerle Gününüz Bereketli Olsun’ kapsamında Bolu’ya gelen Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan ve MYK Üyeleri esnaf ve meslek odaları başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

BASIN BÜLTENİ

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezinin başlattığı “Ahilerle Gününüz Bereketli Olsun” programı kapsamında; Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan ve MYK Üyeleri Deniz Depboylu, İbrahim Özbay ve Güllü Yener, Bolu İl Başkanı İlhan Durak, Bolu Merkez İlçe Başkanı Hakan Aydın, Bolu Ülkü Ocakları Başkanı Cihan Özkalem ve parti yöneticileri Bolu’da faaliyet gösteren esnaf ve meslek odaları başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile Elektrik ve İnşaat Sanatkarları Odasının toplantı salonunda bir araya geldi. Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan ve MYK Üyeleri esnaf ve meslek odaları temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

“ESNAFLARIMIZ YAŞADIKLARI BÖLGENİN DIŞARIYA YANSIYAN AYNASIDIR”

Toplantıda ilk konuşmayı yapan MHP İl Başkanı İlhan Durak ahilik teşkilatının önemini vurgulayarak “Liderimiz Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendi’nin talimatları doğrultusunda Adım Adım 2023 Ahilerle Gününüz Bereketli Olsun programımız vesilesiyle bugün aramızda olan esnaf odaları başkanları ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Türk tarihinde 1200’li yıllarda teşkilatlanan ahilik yapısı, Türkler’de teşkilatçılığın önemli bir örneğidir. Çünkü ahilik iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, dürüstlüğün, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği sosyal bir yapının geçmişten günümüze yansımasıdır. Ahilik yapısı Türk Milleti arasında sadece esnaflarda düzeni sağlayan değil kuruluş felsefesi ile birlikte birliğin ve beraberliğin önemini gösteren bir yapıdır. Esnaflarımız yaşadıkları bölgenin dışarıya yansıyan aynasıdır. Yaptıkları çalışmaları ile birlikte toplumun herkesimine dokunabilirler. Bu açıdan bakıldığında yüzyıllar öncesinden günümüze miras kalan bu kutlu gelenek günümüzde de varlığını kültürel olarak devam ettirmektedir. Bizler Ahi Evran’ın ‘Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir. Akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir’ sözünü şiar ediniyoruz. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey’in imparatorluğumuzun kuruluş yıllarındaki ahilik kültürü ile yani kardeşlik ruhuyla geleceğin köprülerini zor ve zahmetli değildir sözleri bizlere ahiliğin kardeşlik ruhunda ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Bizler de ilimiz bünyesinde çalışmalarımızda esnaflarımızın yanında olacağız, onlar ile birlikte hareket edip kardeşliğimizi güçlendireceğiz” dedi.

“ESNAFIN SORUNLARINI ÇÖZDÜĞÜNÜZ ZAMAN ŞEHRİN SORUNLARINI ÇÖZÜYORSUNUZ”

Esnafın sorunlarının çözülmesi ile birlikte şehrin sorunlarını da çözüldüğünü belirten Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan “Esnafı mutlu olmayan bir şehrin, sıcak ve ayakta durabilmesi mümkün değildir. Bunu yaşatmak için biz gerçekten yoğun çabalar sarfediyoruz. Eksiklerimiz var mıdır, vardır. Kusurlarımız var mıdır, vardır. Ama şunu bilin ki siyaset olarak, Cumhur İttifakı olarak inanın hiçbir yanlışlığımız yok. Yanlış bir şey yapmıyoruz. Yani vatanımız için, milletimiz için yanlış hiçbir şey yapmayız. Sizlere hizmet verebilmek için 48 milletvekili olarak 300 milletvekili gibi çalışıyoruz. Biz 20 aydır bütün teşkilatlarımızla sahalardayız. Sizin dertlerinizi dinliyoruz” diye konuştu.

“MHP OLARAK TEK DERDİMİZ DEVLETİMİZİN GÜÇLÜ OLMASI”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin tek derdinin Türkiye’nin güçlü bir devlet olması vurgusunu yapan Abdurrahman Başkan “Gördüğünüz gibi Ukrayna’da yaşadık, Irak’ı parçaladılar, Suriye’yi görüyoruz. Devleti güçlü olmayan bir milletin güçlü olma şansı yoktur. Devletin zengin olmayan bir toplumun milletinin zenginliğinin de hiçbir değeri yoktur. İki gün sonra o zenginliklerinize konarlar. İçine giremedikten sonra Suriye’de bin tane apartmanınız olsa ne olacaktı. Ukrayna’da milyonlarca dönüm araziler boş duruyor. O yüzden de şunu bilin ki önce güçlü bir devlet olmak gerekir. O yüzden de Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanımızın hep arkasındadır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak destek veriyoruz. Neden veriyoruz, biz şu anda birlikte Cumhur İttifakıyız. Biz iktidar ortağı olmadığımız halde gece gündüz yollarda bu yapıyı güçlendirmek için çaba sarf ediyoruz. İnşallah bu seçimde de göreceksiniz, Cumhurbaşkanımız bence birinci turda ve gerçekten dedikleri gibi 49, 51 gibi olmayacak. Çünkü 6’sının bir araya gelmesi mümkün değil. Örneğin 6 esnaf bir araya gelse ortaklık kursa orada iş yapma imkanları var mı? 6 tane üye birlikte olacak da bu ülkeye yönetecekler ve hepsi eşit oy hakkına sahip olacaklar. Bu gerçekten mümkün değil” açıklamasında bulundu.

“HÜKÜMET SİSTEMİ OLMASAYDI TÜRKİYE’NİN PANDEMİYİ BU ŞEKİLDE ATLATMA ŞANSI YOKTU”

Başkan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine de değinerek, “Belki içinizde onlara oy veren, değer verenler vardır. Ama bilin ki şu anda Cumhurbaşkanının hükümet sistemi olmasaydı, Türkiye’nin pandemiyi bu şekilde atlatma şansı yoktu. İspanya’da bugün bakım evlerinde insanların yüzde 80’i hayatını kaybetti. İtalya’dakilerin yüzde 70’i hayatlarını kaybetti. Bizler atalarını kolay kolay oralara vermedik ama orada yaşlılarımıza son derece iyi bakılarak bu pandemiyi en az atlatan bir ülke olduk. Yoksa bu kadar hızlı karar alamazdık. Son dönemde gördüğünüz gibi Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşta iki lider ile rahat konuşabilen tek lider cumhurbaşkanımızdı. Şunu bilin ki bizler Cumhur İttifakı olarak birinci önceliğimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin dimdik ayakta kalabilmesi ve Türkiye’ye ayar vermeye çalışanların, Türkiye’yi kendilerinin arka bahçesi olarak görenlere biz diyoruz ki dimdik ayaktayız, biz birlikteyiz, biriz, iriyiz ve diriyiz diyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından toplantıya katılan meslek odaları ve esnaf odaları temsilciler sorunlarını MHP’li heyete ilettiler. Soru- cevap şeklinde geçen toplantı hatıra fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Daha sonra İzzet Baysal Caddesi’nde kısa bir yürüyüş gerçekleştiren MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, MYK Üyeleri Deniz Depboylu, İbrahim Özbay ve Güllü Yener, Ülkü Ocakları İl Başkanlığı ve MHP Bolu İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen istişare toplantısının ardından şehirden ayrıldı.