Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MHP 2020 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI TOPLANTISI YAPILDI

MHP 2020 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI TOPLANTISI YAPILDI
Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanı Cihan Başaran’ın çağrısı ile MHP ilçe başkanları Bolu’da bir araya geldi. 2020 Yılı Çalışma Programı Hazırlıkları konulu toplantıda, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri ile 31 Mart Mahalli İdareler seçimleri de değerlendirildi.


MHP İL Başkanı Cihan BAŞARAN’ın Konuşma Metni

Değerli İlçe Başkanlarım, çok kıymetli dava arkadaşlarım, Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İlçe Başkanları 2020 Yılı Çalışma Programı Hazırlık Toplantısına hoş geldiniz.

2018 yılının Nisan ayından bu güne sizlerle birlikte MHP teşkilatlarında hizmet etmenin sevincini ve gururunu yaşıyorum. Bu süreçte hep birlikte, omuz omuza, 2 seçim dönemi geçirdik. Durmadan dinlenmeden bir ilçeden diğerine koşturduk. Başladığımız günde hep birlikte belirlediğimiz hedefleri el birliği ile gerçekleştirmeye başladık.

Öncelikle belirtmek isterim ki 24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifakı ile başarmayı planladığımız en büyük hedefimize ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Sizler MHP teşkilatları olarak, Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan için kapı kapı gezdiniz ve destek istediniz. Cumhur İttifakının ne kadar önemli bir birliktelik olduğunu, MHP’sinin adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ tam destek verdiğini her seçmene anlattınız. Hatta bu desteği verirken hiçbir pazarlık ve beklenti içinde olmadan kayıtsız şartsız verdiğimizi, tek amacımızın Cumhur İttifakının başarısı ve Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi olduğunu her gittiğiniz yerde vurguladınız.

Sizlere bu konuda ayrı ayrı teşekkür ediyorum. MHP teşkilatları olarak, bu başarıda payınız büyük. Bu gün Cumhur İttifakının Cumhurbaşkanı adayı, sizlerin üstün gayreti ve karşılıksız desteği ile Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olarak görevinin başında. MHP teşkilatları olarak bizlerde, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin “ Önce Ülkem ve Milletim “ ülküsü ile çizgimizden sapmadan yolumuza devam ediyoruz. Türkiye’nin Bekasının garantisi, MHP ve Cumhur İttifakıdır. Bolu’nun gelecek hedeflerine ulaşmasının teminatı MHP ve Cumhur İttifakıdır. Bizde MHP teşkilatları olarak Cumhur İttifakının güçlenerek yola devam etmesi için tam destek vermeye devam ediyoruz. Cumhur İttifakının her geçen gün tabana ve kamu kurumlarına yayılarak daha da güçlendiği görmekten de mutluluk duyuyoruz. Cumhur İttifakının Bolu’daki siyasi ve kamusal alandaki durumu hakkında MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye düzenli olarak rapor veriyoruz. İlerleyen günlerde Cumhur İttifakının daha da güçlenerek, Türkiye’yi gelecek hedeflerine taşıyacak en büyük birliktelik olacağına inanıyoruz.

24 Haziran seçimlerinde Bolu’dan milletvekili çıkaramamış olmanın burukluğunu yaşıyoruz. Geçirdiğimiz her seçim bizim için bir ders ve tecrübe olmuştur. Gelecek dönem hedefimiz mutlaka Bolu’dan milletvekilleri çıkartmaktır. MHP teşkilatları, Bolu seçmeninin hassasiyetlerini, milletvekili adayında hangi özellikleri aradığını çok iyi değerlendirerek çözüm arayışına girecektir. Gelecek dönemde, Bolu’nun geleceği için hedefleri ve planları olan, Bolu’yu ekonomik ve sosyal alanlarda geliştirme hedefleri olan adaylar ile yeniden sahaya inecektir. Bu duygular içerisinde olan her arkadaşımıza, adaylık için kapılarımız ardına kadar açık olacaktır. Türkiye sevdalısı bu kadroların Bolu’ya hizmet için Milletvekili seçilmesi Bolu’ya büyük bir katma değer katacaktır. Bolu’nun kalkınmasına vesile olacak kadrolar MHP’den çıkacaktır. MHP Milletvekilleri, Bolu’nun sorunlarının hakkaniyet ile konuşulmasını ve çözüm üretilmesini sağlayacaktır.

Değerli İlçe Başkanlarım, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Bolu’da mutlak galibiyete ulaşmış ve başarı çıtasını yükseltmiş bir MHP vardır. Bolu’da Göynük ve Mudurnu Belediye Başkanlıklarını kazanarak, Göynük ve Gerede İl Genel Meclisi Üyeliklerini kazanarak, Bolu Merkez, Göynük, Mudurnu, Gerede, Yeniçağa, Mengen, Dörtdivan, Karacasu, Gökçesu ‘da Belediye Meclis Üyelikleri kazanarak büyük bir başarıya imza attık. Bu başarılarda emeği ve katkısı olan bütün arkadaşlarımıza, ilçe başkanlarımıza, Belediye Başkanlarımıza ve Belediye Başkan Adaylarımıza, İl Genel Meclisi adaylarımıza, Belediye Meclis Üyesi adaylarımıza, bütün teşkilatlarımıza, Kadın Kollarımıza, Ülkü Ocaklarımıza teşekkürlerimi borç bilir, şükranlarımız sunarım.

Kazanımlarımızı başarıya dönüştürmek için çalışmalarımız artarak devam edecektir. Seçimleri kazanan Belediye Başkanlarımız, Belediye Meclis Üyelerimiz ve İl Genel Meclis Üyelerimizin İlçe Teşkilatları ve İl Başkanlığı ile uyumlu çalışması ve birlikte hareket etmesi Genel Merkezimiz tarafından kesin kural olarak talimat verilmiştir. Kazanan arkadaşlarımızın başarıya ulaşması için el birliği ile destek vereceğiz. İlçe Başkanları ile koordineli çalışmalar yaparak konuları İl Başkanlığında değerlendireceğiz. Her konuyu hassasiyetle değerlendirerek Genel Merkezimize ileterek çözüm arayışlarına gireceğiz. Hizmet edeceğimiz 5 yılımız var, bu süreyi çok verimli değerlendirerek başarıya ulaşmak en önemli hedefimizdir. Belediyelerimizin başarıya ulaşmasında Cumhur İttifakının gücünü de değerlendirerek çalışmalarımıza hız vereceğiz.

Cumhur İttifakı ile Bolu Belediye Başkanlığını kazanamamış olmanın da derin üzüntüsünü halen yaşamaktayız. MHP olarak bu konuda hatalarımızı görerek ders almasını ve gelecek dönemlerde tedbirlerini almasını da biliriz. Buna rağmen seçimin kaybedilmesinin şu ya da bu nedenlere bağlanmasını da doğru bulmuyoruz. 3 dönem Belediye Başkanlığı sürecinde vatandaşa söz verdiğiniz hedeflerinizin gerisinde kalırsanız, tepki oyları ile seçimi kaybetmeniz gayet doğaldır.

Bu konu da, sizlerle hazırlayacağımız çalışma planında göreceğiniz gibi hedeflerimiz vardır. MHP olarak yapılacak ilk seçimde Belediye Başkanlığına talibiz. Daha önce de söylemiştim hala da söylemeye devam edeceğim. Bolu’yu bundan önce Chp Belediye Başkanı yönetti, Ak Parti Belediye Başkanı da yönetti, geldiğimiz sonuca bakın ki bu gün yine Chp Belediye Başkanı Yönetiyor. Geriye bakıyorsunuz Bolu’da şehircilik anlamında büyük bir gelişme göremiyorsunuz. Ekonomik ve sosyal anlamda geldiğimiz bir yerde gözükmüyor. Turizm ve Sanayileşme hamlesi ise yok denecek kadar az. Bolu’nun girişimci, cesur turizm yatırımcılarına da teşekkürlerimi sunuyorum, eğer onlarda da taşın altına ellerini koymasalar ve sermaye birikimlerini otel açmaya harcamasalar, turizm anlamında sınıfta kalacaktık. Rahmet ve sevgi ile anmamız gereken bir güzide şahsiyeti de anmadan geçmek istemiyorum, mekanı Cennet olsun, İzzet Baysal büyüğümüz sayesinde öğrenci şehri olarak ayakta duruyoruz. Bolu bizden hizmet bekler, Bolu hedef olarak gösterilen konuların gerçekleşmesini bekler. Bolu’nun evlatları iş bekler. MHP’nin uzman kadroları ile ilk seçimde Bolu Belediye Başkanlığına talibiz, Bolu’nun makus tarihini değiştirmek boynumuzun borcudur.

MHP Genel Merkezinden bize ulaşan seçim verilerine göre, son üç seçimde üst üste 3 defa aynı sonucu yaşayarak, yaklaşık 30 bin oy ile seçimleri tamamladık. 31 Mart seçimlerinde Bolu merkezde belediye başkanı adayımızın olmamasına rağmen il genelinde toplam 29.655 oy aldık. Bu sonuçlar değerlendirildiğinde, Bolu’da gelecek dönemde çok daha başarılı sonuçlar alabileceğimizi görüyoruz. Ancak MHP Bolu teşkilatları olarak bu başarıyı yeterli görmüyoruz. MHP’nin Türkiye ve Türk Milleti için, devletimizin bekası için gösterdiği fedakarlığın, onurlu tavrın ve kararlı duruşun vatandaş gözünde çok daha değerli olduğunu biliyoruz. Hatırşinas ve kıymet bilir vatandaşımızın gönlünde taht kurmuş bir siyasi parti olmanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz.

Bu gün yapacağımız toplantıda başarılarımız ile sevindiğimiz kadar, başarısızlıklarımıza olan üzüntümü de gündeme getirmek istiyorum. Bu sonuçları tek tek masaya yatırarak, hatalarımızdan ders alarak yeni dönem çalışmalarımızı planlayacağız. MHP teşkilatlarının başarı çıtasına daha yükseklere taşımak hedefi ile 2020 yılı yeni çalışma programlarını ve hedeflerimizi hepinizin takdirlerine sunuyorum. Bu çalışma planlarının MHP teşkilatlarına çok büyük kazanımlar getireceğinden kuşkum yoktur. Yeni hedefleri gerçekleştirmek için, değerli teşkilatlarımız ile el birliği ve gönül birliği yapacağız. Toplantımızın Bolu’ya hizmet ve başarı getirmesi temennisi ile hayırlara vesile olmasını dileyerek toplantıyı açıyorum.

İl Başkanı Cihan BAŞARAN’ın konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. 6 saat süren toplantının ardından ilçe başkanlarına, MHP Bolu 2020 yılı çalışma programları verilerek toplantı sona erdi.