Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MEZARLIKLARDA BAYRAM MESAİSİ BAŞLADI

MEZARLIKLARDA BAYRAM MESAİSİ BAŞLADI
Bolu Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi vatandaşların yoğun olarak ziyaret ettiği kent merkezindeki tüm mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışması yapıyor. Ayrıca, mezarlıklar iç yollarına parke taşı da döşüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir; “Bayram temizliği, çevre düzenleme ve taş döşeme çalışmaları başladığı Mezarlıklarımız çok güzel bir görünüme sahip olacak. Vatandaşlarımızda kabir ziyaretlerini daha düzgün bir şekilde gerçekleştirebilecek” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Bolu Belediyesi, Ramazan Bayramı’nda vatandaşların rahat ve huzur içinde mezarlık ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri için temizlik ve bakım çalışmalarına hız verdi. Öte yandan, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ortak çalışma yürüterek 15 mezarlıkta parke taşı döşeme, çevre düzenleme ve kaldırım çalışmalarına başladı. Bolulular artık, ebediyete intikal eden yakınlarını toz ve çamurdan etkilenmeden ziyaret edebilecekler.

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir de Çığırtkanlar ve Kılıçarslan mezarlıklarına yürütülen çalışmaların son halini yerinde görmek ve bilgi almak için ziyarette bulundu. Vatandaşların rahat bir şekilde mezarlık ziyaretlerini yapabilmeleri için Bayram öncesinde mezarlıklarında çalışmalarını tamamlanarak, hazır hale getirileceğini kaydetti.

“CAMİLERİMİZ BAYRAMA HAZIR”

Camilerde de yürütülen temizlik çalışmaları hakkında bilgi veren Özdemir, “Bundan önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Bolu Belediyesi Ramazan ile ilgili bütün hazırlıklarını, çalışmalarını tamamladı. Öncellikle bayram namazı dolayısıyla bütün camilerimizde temizliğimize başladık. O konuyla ilgili bütün camilerimizi bayram namazına hazırlıyoruz. Hem şehrimizdeki hem köylerimizdeki bütün camilerimizin bayram temizliğini gerçekleştireceğiz. Zaten rutin bir şekilde cami temizliğini, yaptığımız bir ihale doğrultusunda, belli rutinle camiler temizleniyor” dedi.

“MEZARLIKLARIMIZI BAYRAM ÖNCESİ TEMİZLİYORUZ”

Mezarlıklardaki hazırlıkların da ot temizliği ile başladığını belirten Rasim Özdemir, “Bayramla birlikte en çok ziyaret edilen yerlerden bir tanesi de mezarlıklarımız. Şehrimizde de birçok mezarlığımız var. Özellikle sonradan köy vasfından mahalle olan köylerimizin çok mezarlıkları mevcut. Öncelikli olarak yabani ot ve çalı çırpı temizliği çalışmaları başladı. Bütün mezarlıklarımızı bayram öncesi temizliyoruz” ifadelerini kullandı.

“KALDIRIM VE TAŞ DÖŞEME ÇALIŞMASI YAPILIYOR”

Mezarlıkların daha güzel bir görüne kavuşması adına düzenleme ve taş döşeme çalışmalarının devam ettiğine değinen Özdemir, “Mezarlıklarımız çok kötü durumdaydı. Çünkü defin işlemine özen gösterilmemiş, sıralı bir şekilde defin yapılmamış. Açıkça söylemek gerekirse düzgün yollarımız yoktu, kaldırım çalışması yapamıyor ve gerekli düzenlemeleri gerçekleştiremiyorduk. Konuyla ilgili Park ve Bahçeler Müdürlüğündeki arkadaşlarımız bir çalışma gerçekleştirdi. Şu anda 15’e yakın mezarlığımızda çalışmalarımıza başladık. Taş döşemesini çok güzel bir şekilde yürütüyor arkadaşlarımız” diye konuştu.

“MEZARLIKLARIMIZ GÜZEL BİR GÖRÜNÜME SAHİP OLACAK”

Kurban Bayramı öncesine kadar çalışmaların tamamlanacağının altını çizen Özdemir, “Bu bayram öncesinde gerçekleşmeyecek ama Kurban Bayramı’na hemen hemen hepsi bitmiş bir şekilde olacak. Mezarlıklarımız bundan sonra daha güzel bir şekilde olacak. İnsanlar geldikleri zaman çamurdan kurtulmuş olacaklar. Kabir ziyaretlerini daha düzgün bir şekilde gerçekleştirebilecekler. Daha güzel bir görünüme sahip olacak” şeklinde konuştu.

“ŞEHRİMİZ BÜYÜYOR, MEZARLIKLARIMIZ DA YETERSİZ HALE GELİYOR”

Özdemir, mevcut mezarlıklarda yer sıkıntısı çekildiğini açıklayarak, yeni mezarlık için çalışmaların başladığını dile getirerek; “ Şehrimiz büyüyor, mezarlıklarımız da yetersiz hale geliyor. Özellikle Şehitler Mezarlığı’nda hiç yer kalmadı. Vasiyetler oluyor, ‘Beni şehitler mezarlığına defnedin.’ Ya da daha öncesinde Şehitler Mezarlığı’nda bir yakını vefat etmişse orada gömülmüşse, kendisinin de vasiyet olarak oraya defnedilmesini istiyorlar. Fakat bunu gerçekleştirmekte çok zorlanıyoruz. Mezarlıklarımız doldu. Diğer mezarlıklarımız da dolma aşamasında. Şehir mezarlığı var,  Mudurnu yolu üzerinde. Orayı faaliyete geçirmek için birkaç defin gerçekleştirdik. Modern ve sıralı bir defin yapılacak şekilde önümüzdeki aylardan itibaren çalışmalarımızı başlatacağız.” İfadelerini kullandı. 

Etiketler: bolu haberler